Beslenme Problemi

61 görüntüleme
B

Buse K. ..

24 Haziran 2025 12:23
Merhaba bebeğim 17 aylık olmak üzere . Doğum kilosu 3345 boyu 50.5 cm di. 15 aylık kontrolünde 9850 gr 81 cm. Hareketli bir çocuk bedensel gelişimi olarak bir problemi yok. Çatal kaşık orta seviyede kullanabiliyor. Ek gıda sürecinde çok pimpirikli davrandım ve başlarken yiyecekleri çok ezdim Blend etmedim hiç. Kahvaltı 8.5 9 arası .Kahvlatıda her gün yumurta yediriyorum kaşarlı ya da menemenli yiyor haşlanmış yemedi hiç. Pankek yumurtalı ekmek bunları yerken de problem yok. Yemek yerken ağzına parçacıklı şeyler geldiğinde tükürüyor . Hem blw hem de ben destek oluyorum yerken . Denge öğünleri yapmaya çalışıyorum. Sebze yemeği yemiyor onları haşlayıp köfte formuna getiriyorum öyle eliyle yiyor . Makarna pilav canı isterse bir iki tatlı kaşığı alıyor . Sevdiği şeyleri çiğnemede problem yok . Helva karpuz patates kızartması atıştırmalık bisküviler krakerler bunları rahatlıkla kopartıp çiğneyebiliyor . Öğle uykusundan sonra 2 gibi koyu kıvamda kıymalı, bakliyatlı çorbalar yanına sebze yemeği yapıyorum ama ezip yedirebiliyorum. Akşam yemeği de 6 gibi yiyor bir saat sonra bir tane muz veriyorum . 8 de uykuya yatmış oluyoruz.Düzelir mi bir ergoterapistten destek almalı mıyız ?

Bu konuda henüz mesaj bulunmuyor.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir