Beslenme Miktarı Üzerine

134 görüntüleme
Hurmadalı

Hurmadalı

1 Şubat 2026 00:50
Selam hanımlar, 43 günlük bir bebeğim var. Emzirme ve mama olmak şeklinde karma besliyorum. Yalnız göğsümü tutmadığı için sağıp veriyorum. İlk 2-3 hafta 30 CC kadar yeterli geliyordu yaklaşık 20 gündür 60 CC veriyorum aslında zaman geçtikçe daha da artar diye düşünüyordum ama miktarda fazla artış olmadı daha doğrusu 70-80 CC versemde içiyor ama rahatsızlık veriyor gazı çıkana kadar rahatlamiyor gazı çıksada yatirdigimda ağzına geliyor bu seferde öyle rahatsız oluyor ve bunu 60 CC versemde aynı durumu yaşıyorum. Beslenme sonrası 20-30 dk kuracağımda dik tutuyorum ama yinede yatırdığımda rahatsız oluyor. Bazen Beslenmeden 1 saat sonrası bile az miktarda kusuyor. Yenidoğanda reflü fizyolojik biliyorum ama doyup doymadıgini ya da tam olarak ne kadar ihtiyacı olduğunu nasıl anlayacağım ve bu durumun geçmesi için neler yapabilirim.
D

Deniz M. Y.

1 Şubat 2026 00:57
Plastik göğüs ucu denediniz mi ben o şekilde emziriyorum
Hurmadalı

Hurmadalı

1 Şubat 2026 00:58

Deniz Maco Yılmaz

Plastik göğüs ucu denediniz mi ben o şekilde emziriyorum

Evet denedim. Benim göğüs ucum küçük değil aksine çok büyük ve maalesef plastik göğüs ucuna sığmadı. Birde hiperlaktasyon sorunum olduğu içinde emmek istemiyor
D

Deniz M. Y.

1 Şubat 2026 01:05
Durumunuz farklıymış. Umarım bilgisi olan biri yardımcı olur
L

Leyla.ekin

1 Şubat 2026 01:35
Ölçü olarak hiç bakmadım ama bende karışık besliyorum 2. Aydan beri mamayı 60 cc veriyorum hala cok ac olmadıgı surece 60 içiyor (3.5 aylık) ac oldugunda 120 falan içiyor süt için bişi diyemeyecegım emiyor ama doktorlar memeleri bosaltsın kendi memeden cıksın diyor diye ben bastan beri bu kusmayı yasıyorum doktora soylediğimde kusar fazlasını cıkarıyor dedi sadece fıskırır tarzda kusmaları olursa o zaman gelin tekrar dedi.. kısaca bende az gelecegıne cok gelsin mantıgıyla kusmalarına cok takılmadım hala birden emdiğinde kusmaları devam ediyor ara ara ama il zamanlardaki kadar sık değil..yine bir doktora danısın ama azaltmayın derim cunku bu sekilde fazlasını cıkarmasına izin verdiğim süre boyunca ilk 2 ay toplam 2200 gr aldı 3. Ayda 700 gr 2800lerdeydi doğum kilosu ve 3. Ay kontrolunde doğum kilosunun 2 katına ulasmıstı önemli olan kilo alımı yeterli mi buna bakıyor genelde doktorlar
Hurmadalı

Hurmadalı

1 Şubat 2026 01:45

Leyla.ekin

Ölçü olarak hiç bakmadım ama bende karışık besliyorum 2. Aydan beri mamayı 60 cc veriyorum hala cok ac olmadıgı surece 60 içiyor (3.5 aylık) ac oldugunda 120 falan içiyor süt için bişi diyemeyecegım emiyor ama doktorlar memeleri bosaltsın kendi memeden cıksın diyor diye ben bastan beri bu kusmayı yasıyorum doktora soylediğimde kusar fazlasını cıkarıyor dedi sadece fıskırır tarzda kusmaları olursa o zaman gelin tekrar dedi.. kısaca bende az gelecegıne cok gelsin mantıgıyla kusmalarına cok takılmadım hala birden emdiğinde kusmaları devam ediyor ara ara ama il zamanlardaki kadar sık değil..yine bir doktora danısın ama azaltmayın derim cunku bu sekilde fazlasını cıkarmasına izin verdiğim süre boyunca ilk 2 ay toplam 2200 gr aldı 3. Ayda 700 gr 2800lerdeydi doğum kilosu ve 3. Ay kontrolunde doğum kilosunun 2 katına ulasmıstı önemli olan kilo alımı yeterli mi buna bakıyor genelde doktorlar

Bizimde elhamdülillah kilosu yerinde hatta doktor ne yapıyorsan öyle yapmaya devam et dedi. Yine aynı şekilde banada doktor fazlasını kusar dedi sorduğumda. Ama sanki çok rahatsız oluyor gibi hissediyorum o yüzden kararsız kalıyorum.
A

Asu G. T.

1 Şubat 2026 02:03
bol bol emzirin ve sağım yapın gerçekten artıyor mamayımı kusuyor anlayamadım ama öyleyse mamayı değiştirin benim bebeğimde çok kusan bir bebekti ama sonra geçti
L

Leyla.ekin

1 Şubat 2026 10:45

Hurmadalı

Bizimde elhamdülillah kilosu yerinde hatta doktor ne yapıyorsan öyle yapmaya devam et dedi. Yine aynı şekilde banada doktor fazlasını kusar dedi sorduğumda. Ama sanki çok rahatsız oluyor gibi hissediyorum o yüzden kararsız kalıyorum.

🥰 annelikkk ama gercekten doktor oyle dıyorsa ona guvenin.. bende telas yapıyordum her kustugunda ay bogazına kacmasın nefessiz kalırsa diye çok korkuyordum ama bi sure sonra baktım kusacagı zaman zaten kendi kafayı cevirip kendini koruyo telas yapmayı bıraktım hala ara ara kusuyor ama sorun yapmıyorum alısıyosunuz siz rahatsız oldugunu dusunuyorsunuz ama genelde bebişler halınden memnun olmasa kustuktan sonra bagırıp aglar zaten sonucta rahatsızlıklarını aglayarak belirtiyolar bence içiniz rahat olsun

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir