Beslenme Kaç Saat Olmalı

93 görüntüleme
Yeter O. .

Yeter O. ..

16 Temmuz 2025 11:55
Hocam merhaba kızım ikinci ayına girdi hala iki saatte bir besliyorum bu saat aralığı artmalı mı yoksa böyle devam mı bide yeşil kaka yaptı dün ishal şeklinde nedendir
İlsu O.

İlsu O.

16 Temmuz 2025 17:41
Merhaba; bebeklerde yeşil kaka zaten beklenir bir renk :) ishal şeklinde başka bir durum gözlemlemenizde fayda var.

Gece için
28-30 gün ilk 1 ay ( 3 saatte 1 kan şekeri düşmemesi için süreyi genelde uzattırmayı istemez doktorlar o yüzden bebek uyandırılmalı)
30-40 gün gece uyuması için 4 saate kadar (yine bebeği uyandırmak gerekebilir)
40-50 gün arasında 5 saate kadar (gece zaten kendi ağlamasa bile ses çıkarmaya başlar çünkü bakım ihtiyacıda gelir)
50-60 gün arasında 6 saate kadar bebeğin uyumasına izin verilebiliyor..

Bebeğin talebine görede 1 saat daha erkene çekilebiliyor, talebi yoksa gece gibi devam edebiliyorsunuz ama kendimden biliyorum gündüz 2 saatte 1 bazen istediği oluyor. Düz hesap yaparsanız günde 8-12 kez beslenme şeklinde düşünebilirisiniz.

Tabi her bebek farklıdır ihtiyaçlarıda öyle bu yüzden düzenli çocuk doktoru kontrollerinize gittiğinizde mutlaka beslenmesi ile ilgili destek alın. Zaten güzel besleniyorsa doktorunuz ekstra bir şey demeyecektir.

Ben bu saat şeklinde kullanıyorum hem mama hem anne sütü alıyor 47 günlük bir yoğun bakım süreci oldu erken doğum olduğu için biz geceleri 4 saatte 1 aralığında devam ediyoruz.

Sağlıkla büyütün
Yeter O. .

Yeter O. ..

16 Temmuz 2025 18:29
Çok teşekkür ederim cevabınız için kızım 4 gün sonra 40 ı çıkıyor o yüzden sordum aynı mı devam edelim yoksa saat aralığı uzasın mı diye ☺️

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir