Beslenme İsteği Yok

64 görüntüleme
N

Nermin

Premium Üye
30 Mart 2026 21:05
Bebeğim 6 aylık 4 5 saatte aç olsa mama ve anne sütü yemiyor istekli. biberonu itiyor kafasını sağ sola çeviriyor açıklığında ağlamıyor
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
30 Mart 2026 21:12
Bebeğinizin beslenme isteği yokluğu konusunda endişe duyuyorsunuz. Öncelikle, 6 aylık bir bebekte bu tür davranışlar normal olabilir. Bebeğiniz 4-5 saatte bir aç olsa bile mama ve anne sütünü reddediyor.

Bunun birkaç olası nedeni vardır:
AtaK Dönemi: Bebeğiniz 6 ay civarında bir atak dönemi geçirebilir. Bu dönemde bebekler çevrelerini keşfetmeye ilgi gösterirler ve beslenmeye olan ilgileri azalabilir.
Diş Çıkarma: Diş çıkarma döneminde bebekler huzursuz olabilir ve beslenmeyi reddedebilirler.
* Biberon Reddi: Bebeğiniz biberonu itiyor ve kafasını sağa sola çeviriyorsa, biberonla beslenmeye alışık olmadığı için reddediyor olabilir.

Bu durumu çözmek için şu adımları deneyebilirsiniz:
1. Beslenme Zamanlarını Esnekleştirin: Bebeğinizin aç olduğu zamanları gözlemleyin ve ona göre besleyin.
2. Biberon Değiştirin: Farklı biberon türleri veya markaları deneyebilirsiniz.
3. Anne Sütü veya Mama Teklif Edin: Bebeğinizi emziriyorsanız, ona meme teklif edin. Eğer mama ile besleniyorsanız, farklı mama türleri deneyebilirsiniz.
4. Ek Gıdaya Başlayın: 6 aylık bir bebek için ek gıdaya başlama zamanı gelmiş olabilir. Doktora danışarak ek gıdaya başlayabilirsiniz.

Eğer bebeğinizin beslenme isteği yokluğu devam ederse, bir pediatri uzmanına danışarak daha detaylı bir değerlendirme ve öneri alabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Beslenme
2. Mama Yemiyor Yardım Edin
3. Bebeğim Süt İçmek İstemiyor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
N

Nermin

Premium Üye
30 Mart 2026 21:15
3 aydır yememe isteği var genellikle uyku halinde yediriyorum yada uyanın olduğunda oyuncak ilgisini çekecek şeylerle yedirmeye çalışıyorum

Meme almıyor 6 aydır sağıp anne sütü veriliyor fakat 2 ayrı mama da denendi aynı sorun devam etmekte
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir