Beslenme Düzeltilmiş Yaş
66 görüntüleme
E
Elka
20 Haziran 2025 02:29
Merhaba normal zamanında doğan bebekler 6 aylık ek gıdaya başlatılıyorken acaba prematüre bebekler ek gıdaya düzeltilmiş yaşda mı başlamalı ve tüm gelişimsel davranışlar o yaşa bakarak mı beklenmeli(oturma agulama sürünme vs)
A
Ayşenur K.
20 Haziran 2025 05:09
Hayır takvim yaşında başlayabilir benim bebeğimde prematüre başladım ben

İlsu O.
20 Haziran 2025 08:20
Merhaba benim bebeğimde prematüre 31 haftalık doğdu 3 aylık şuan 4.ayına girecek bir kaç gün sonra daha başını yeni yeni tam kaldırmaya ve tutmaya başladı ama uzun duramıyor :)
Doktorumuzla gelişim süreci ile ilgili konuştuğumuzda ek gıda için bebeğinizin düzeltilmiş yaşı ya da doğum zamanı değil gösterdiği işaretlere bakacağız en önemlisi başı tutuyor mu, destekli oturabiliyor mu sonrasında ufak bir kaşık ile başlayacağız tadımlamaya demişti. Ama çocuğun genel gelişim süreci düzeltilmiş yaşa göre takip ediliyor (baş tutma, agulama, yürüme, dönme, konuşma vs gibi bunlar geriden gelebilir, gelmeyedebilir demişti)
Doktorumuzla gelişim süreci ile ilgili konuştuğumuzda ek gıda için bebeğinizin düzeltilmiş yaşı ya da doğum zamanı değil gösterdiği işaretlere bakacağız en önemlisi başı tutuyor mu, destekli oturabiliyor mu sonrasında ufak bir kaşık ile başlayacağız tadımlamaya demişti. Ama çocuğun genel gelişim süreci düzeltilmiş yaşa göre takip ediliyor (baş tutma, agulama, yürüme, dönme, konuşma vs gibi bunlar geriden gelebilir, gelmeyedebilir demişti)
E
Elka
20 Haziran 2025 11:14
Bende öyle düşünüyorum sonuçta başını tutan ve oturan bebek ek gidayida tölete eder diye düşündüm tabi doktorlarimiz ne derse o