Beslenme Aralığı
121 görüntüleme
G
Günseven Y. ..
21 Temmuz 2025 19:24
Hocam 5 ay 10 günlük oğlum var bugün menenjit aşısı için sağlık ocağına gittik 68 cm 8300 gram geldi 36+2 de 3300 gram 47 cm doğmuştu. Şu an sadece anne sütü alıyor ama uzun süre gece uykusu yok yada gün içinde uzun süre aç kalmıyor ebe hanım beslenme aralığını açmamızı gece her kalktığında emzirmem gerektiğini sakinleştirip uyutmamı çok kilo aldığını bu kadarının fazla olduğunu söyledi ne yapmam gerekir

Cansu K. E.
Emzirme Danışmanı
21 Temmuz 2025 19:33
Her uyanış bir açlık belirtisi değildir diş sancısı olabilir bu yüzden uyanabilir memede sakinleşir ve siz bunu açtı doydu rahatladı diye yorumlayıp her uyanmada emzirme yolunu seçebilirsiniz. Evet kilosu yüksek, ama tabiki bebeğinize diyet uygulayacak halimiz yok. Gece 1-2 beslenme yapması onun için yeterli hatta sabaha kadar emmeden de durabilir ayı itibariyle. O yüzden emme aralarında 3-4 saat uygun olacaktır. Ve hiperlaktasyonunuz da olabilir, yani memenizde süt hem fazla hemde tazyikle akıyorsa normalde 3-5 dk emmede alacağından daha fazlasını hızlıca içiyor olabilir.
S
Sümeyra S.
21 Temmuz 2025 19:33
Benim kızım 4 aylık ve 7 buçuk kilo aylık 500-1000 gr arası alıyor 5 buçuk aylık bebeğinizin kilosu normal değil mi?
B
Burcu N.
21 Temmuz 2025 19:37
bu zamana kadar dinledigim tum cocuk doktorlari anne sutunun fazlasinin olmadigini sadece anne sutuyle beslenen cocugun kilo probleminin olmadigini ve ilerleyen zamanda da kilosunun normal seyrettigini soyluyor. anne sütünden diyet olmaz rahat olun ☺️ bu arada kisisel gozlemimin bir onemi var mi bilmiyorum ama benim gozlemim de anne sütüyle fazla kilo alan cocuklarin sonradan normal kilosunda seyrettigi yonunde ve kilonuz fazla mi ondan bile emin degilim bana o kadar fazla gelmedi
G
Günseven Y. ..
21 Temmuz 2025 19:48
@Cansukurnazerhan çok teşekkür ederim ne yazık ki hem tazyik hemde hiperlaktasyon sorunum var oğlum bir kaç gece 6 saat kadar uyudu hep mastit olmanın eşiğinden döndüm. 5 aydır rahatça, öksürmeden boğazına kaçmadan emebileceği pozisyon aramakla uğraşıyorum oğlumda biraz memeye düşkün olunca aşamadık bu sorunu azalmıyor sütüm
G
Günseven Y. ..
21 Temmuz 2025 19:50
@Burcunigiz bu ikinci çocuğum ilk çocuğum çok zayıf diye söylenirdi ebe şimdiki de çok kilolu diye söyleniyor ben anlamadım :)) birşey de yapmıyorum oğlum emmek için can atıyor beni görünce resmen heyecanlanıyor emicem diye kızım da inadına meme görünce kafasını çevirirdi 1 yıl zorla emzirdim resmen memeyi bırakınca kilo aldı sağlıkları yerinde olsun tek diyorum ama şaka gibi her iki durumu da yaşıyorum resmen :)
G
Günseven Y. ..
21 Temmuz 2025 19:51
@sümeyrasoyalp bende normal diye biliyorum ama ebe hanım ilk 3 ay 1000 gram normal sonrasında azalmalı dedi