Beslenme
67 görüntüleme
N
Nehir G.
18 Mayıs 2026 22:33
Bebeğim 13 aylık her sabah irmik içine yumurta sarısı pekmez peynir bisküvi koyuyorum bazen irmiği sütle pişiriyorum. Biz kahvaltı yaparken de salatalık patates kızartması reçel falan yitor biraz her sabah olması
sorun olur mu
sorun olur mu
D
Dilan B.
18 Mayıs 2026 22:38
Her sabah irmik ve bisküvi yemesi çok sağlıklı değil. 13 aylık bir bebek için düşünürsek kahvaltısını çeşitlendirmeniz gerekir. Sizinle beraber salatalık vs yemesi güzel ama irmiğin bir faydası yok. Mesela yumurtayla farklı tarifler deneyebilirsiniz. Bir gün omlet yapın ya da haşlayıp doğrayıp verebilirsiniz bebekler sever eliyle yemeyi. (Yumurta sevmeyen bebekse ona bir şey diyemem.) pankek yapabilirsiniz mesela yumuşacık bayılırlar. Naçizane fikrimdir.
N
Nehir G.
18 Mayıs 2026 22:40
Krep falan yapıyorum ama besinleri sade haliyle [yediremedim.bu](yediremedim.bu) tarifle bi tık içim rahat oluyor.
D
Dilan B.
18 Mayıs 2026 22:48
Tabii yine siz daha iyi bilirsiniz sizin bebeğinizi sizden iyi kimse tanıyamaz. Yemiyorsa sade haliyle mecbur karıştırıp vereceksiniz. Yine verin irmiği ama belli aralıklarla. Çünkü alıştıysa ileride sizi zorlayabilir. Benim de bebeğim muhallebi tarzı kahvaltıya ilk ek gıdaya başladığımızda alışmıştı. Şimdi düzeltilmiş 9.5 aylık yavaş yavaş çeşitlendirdim ve bu düzene de alıştı. Bebekler aslında değişikliğe ayak uyduruyor biz biraz zorlanıyoruz. İnşallah önüne ne koyarsanız iştahla yer bundan sonra. Sağlıkla büyüsün bebişiniz.
N
Nehir G.
18 Mayıs 2026 22:49
Teşekkürler hepimizinki inşallahh☺️
E
Ece ..
18 Mayıs 2026 23:06
Merhabalar, çeşitlilik istiyorsanız instagramda mervedurakoglugil ‘in sayfaısnda öne çıkanlarda bebekler için yemek tarifkeri olan ücretsiz pdf var ona da göz atabilirsiniz, ben sıkıştığım noktada buraya bakıyorum.
N
Nehir G.
18 Mayıs 2026 23:07
Teşekkürler sağolun
Yükleniyor...