Beslenme

95 görüntüleme
B

Buse Ö.

7 Mart 2026 19:41
Bebeğim 3.5 aylik olacak gece beslenmesinde 6 7 saatlere cikarken gunduz beslenmelerinde 2 2.5 3 saati bulmuyor acikiyor hipp kullaniyoruz sizce bu durum normalmi kilomuz yaklaşık 6300 olmustur
G

Gülnar G. A.

7 Mart 2026 19:54
Benim bebeğim de 3 aylık. Bizde hipp kullanıyoruz ama çok çok azalttım 1-2 kez belki. Gece bizimde süre uzun ama sabahları nerdeyse 1-2 saatte bir memede. Bu mamaya geçince bende miktarını yükselttim hala bitince yetmemiş gibi ağlıyor.
T

Tuğba Y.

7 Mart 2026 19:59
Gece 6 7 saat kesintisiz uyuyorsa maşallah biz 2 saatte bazen 1.5 saatte bir memedeyiz mama kullanmıyoruz kilosu bence iyi tabi doğum kilosuna bağlı biz de 3.5 aylığız 7 kiloyuz doktorumuz gayet iyi doğum kilosunun 2 katına gelmiş dedi 3660 doğdu
B

Buse Ö.

7 Mart 2026 20:33

Gülnar Güneş Aydın

Benim bebeğim de 3 aylık. Bizde hipp kullanıyoruz ama çok çok azalttım 1-2 kez belki. Gece bizimde süre uzun ama sabahları nerdeyse 1-2 saatte bir memede. Bu mamaya geçince bende miktarını yükselttim hala bitince yetmemiş gibi ağlıyor.

Mamadan kaynakli o halde cabuk sindirildigi icin sanirim
B

Buse Ö.

7 Mart 2026 20:34
Zaten ataklardan dolayi uyumuyor uyutana kadar acikiyor
B

Buse Ö.

7 Mart 2026 20:35

Tuğba Yücel

Gece 6 7 saat kesintisiz uyuyorsa maşallah biz 2 saatte bazen 1.5 saatte bir memedeyiz mama kullanmıyoruz kilosu bence iyi tabi doğum kilosuna bağlı biz de 3.5 aylığız 7 kiloyuz doktorumuz gayet iyi doğum kilosunun 2 katına gelmiş dedi 3660 doğdu

Mama oldugu icin bi tik doyurucu oluyormus gece oyle duydum sagarak ta besliyorum yine aynu 3 saati zor bela buluyoruz . Dogum kilomuz 3.145 ti bizimde
G

Gülnar G. A.

7 Mart 2026 20:37
Sanırım. İlk defa kullandım, prematüre doğduğu için aptamil pramatil kullanmıştım. Doktorum mama kullan dediği için bununla devam ettim ama kullanmayacağım bunu. Bizde birde kaka olayını çok geciktiriyor sizde de oluyor mu? 3-4 günde bir yapıyor hatta bugün 5 gün oldu
H

Hazal B. ..

7 Mart 2026 20:37
Hipp sindirimi kolay olsun diye tasarlanan bir mama çabuk sindirilip acıktırıyor. Bize doktorumuz reflü ve yeterli kilo alamamadan kaynaklı aptamil ar mama önerdi yoğun muhallebi gibi oluyor uzun süre midede kalan bir mama belki deneyebilirsiniz diye düşünüyorum. Sadece bir tavsiye tabi ki yine doktorunuza danışırsınız.
B

Buse Ö.

7 Mart 2026 20:43

Gülnar Güneş Aydın

Sanırım. İlk defa kullandım, prematüre doğduğu için aptamil pramatil kullanmıştım. Doktorum mama kullan dediği için bununla devam ettim ama kullanmayacağım bunu. Bizde birde kaka olayını çok geciktiriyor sizde de oluyor mu? 3-4 günde bir yapıyor hatta bugün 5 gün oldu

Genelde en fazla 2 gun yapmadigi oldu ama bebekten fark eder bizde aptamil pronutra kullandik bebegim inliyordu bildiğiniz doktorunuza danisip degistirin bence sizde kabızlik yapmis belliki oda huzursuzluk yapar benimde bebegim hergun yapsa bile yapmadan once agliyor baya anliyorum artik
B

Buse Ö.

7 Mart 2026 20:45

Hazal Başaraner

Hipp sindirimi kolay olsun diye tasarlanan bir mama çabuk sindirilip acıktırıyor. Bize doktorumuz reflü ve yeterli kilo alamamadan kaynaklı aptamil ar mama önerdi yoğun muhallebi gibi oluyor uzun süre midede kalan bir mama belki deneyebilirsiniz diye düşünüyorum. Sadece bir tavsiye tabi ki yine doktorunuza danışırsınız.

Aptamil pronutra denedik ama hic memnun kalmadim dediginiz nasil bilmiuorum ama bebegim alttan gazini cok zor cikariyor ve aptamilde uyurken bile inliyordu bu yuzden hipe gectik yinede aklimizda bulunsun :)
B

Buse Ö.

7 Mart 2026 20:47

Gülnar Güneş Aydın

Siz ilk defa mi verdiniz hipi aptamilden gecerken birde hipe nasil gectiniz ben oraisni yanlis okudum sanirim mama gecisinde 3 3 1 olcek yaparak 1 2 gun alistirmaniz lazim direk gecilmiyor bilmiyorum bu sekildemi denediniz ama . Aptamil hipe gore agir bir mama bence mama gecislerinde bir haftaya kadar normal kusma kabizlik ishal renk degisimi bizde yasamistik hip organim oldugu icin ondan kaynakli simdi aklima geldi tekrar okuyunca yazdiginizi eger yeni basladiysaniz cok normal zamanla alisiyorlar
H

Hazal B. ..

7 Mart 2026 20:48
Bu zaten tıbbi amaçlı mama yazıyor üstünde. Dediğim gibi keçiboynuzu özlü yoğun bir kıvam. İnternetten bakabilirsiniz 💚💚🐛
H

Hazal B. ..

7 Mart 2026 20:50
Hem 3.5 aylık bir bebek gazını çıkarmak için zorlanır yavaş yavaş alışıyorlar 4 4.5 ayı bulur kendi kendine gaz çıkarmak makat kasları anca yönetiliyor. Durumu biz mama kullanmadan önce anne sütünde de yaşadık o biraz biyoloji fizyolojik bir zamanlama gerektiriyor.
B

Buse Ö.

7 Mart 2026 20:53

Hazal Başaraner

Hem 3.5 aylık bir bebek gazını çıkarmak için zorlanır yavaş yavaş alışıyorlar 4 4.5 ayı bulur kendi kendine gaz çıkarmak makat kasları anca yönetiliyor. Durumu biz mama kullanmadan önce anne sütünde de yaşadık o biraz biyoloji fizyolojik bir zamanlama gerektiriyor.

Teşekkur ederim dediginize bakacagim , evet dogru soyluyorsunuz gaz icinde yavas yavas gelisiyorlar ama bazi mamalarda ekstra bebekleri gaz bombasina ceviriyor cikaramayan bebek de durmuyor yapamadigi icin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir