Beslenme

71 görüntüleme
A

Ayşe N. O.

14 Şubat 2026 00:42
Bebeğim erkek 56 günlük doğum kilosu 3470 gr doğduktan ilk üç gün içinde yetersiz beslenmeyle 3150gr olmuştu bir gecede 80 gr alarak sarılık sürecini tedavisiz atlattı [1.ay](1.ay) kontrolünde 5100 gr çıkmıştı haftaya aşıları ve 2. ay kontrolü var tartılacak kilo durumunu şuan bilmiyorum sormak istediğim günde 8kere falan emzirme sağlıyorum bez sayısı da beslenmeyle eşit veya daha fazla oluyor.

gece 00.00 beslenmesinden sonra uyandırmıyorum kendi 4-6 saat aralığında uyanıyor daha sonra tekrar aynı süreçte uyanıp besleniyor. Acaba gece uyandırmayarak yanlış yapıyor muyum? Şekeri falan etkileniyor mudur?

@Osman Gönülal
Afranur K.

Afranur K.

14 Şubat 2026 00:45
Yok 50 günlük bir bebek 6 saate kadar uyuyabilir, uykuya da ihtiyacı var büyümek, kilo almak, boyunu uzatmak için. 56 günlük bir bebek acıkınca uyanır, bırakın uyuyorsa uyutma döngüsünü bozmayın bu sefer alışkanlık edinir hazır uyuyan bebeğinizi gece beslenmesine alıştırırsınız.

Bi de ilk 3 günde tüm bebekler yüzde 10 a yakın kilo kaybı yaşar. Yani sizin yetersiz beslemeniz gibi bir durum yok ortada, her bebek doğduktan sonra kilosunun yüzde 10 bunu kaybeder bundan 1 hafta 10 gün sonra doğum kilosuna geri döner.

Bence gayet iyi durumdasınız ne yapıyorsunuz yapmaya devam edin 🫶🏻

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir