Beslenme 4 Buçuk Aylık

108 görüntüleme
B

Büşra D. ..

18 Şubat 2026 14:55
Bebeğim 4 buçuk aylık doğduğundan beri anne sütü ve mama veriyorum sütüm az geliyor 2.ayında çok gelıyordu artık gelmıyor emmek istemiyor sağım yaptıgımda süt gelmiyor elimle kontrol ettıgımde süt geliyor sağma makinası 2 kere yeni aldım memeden kessem bana ve bebeğime zararı olurmu
Z

Zeynep T.

18 Şubat 2026 15:02
Bende oğlumu 5 ayından sonra mama ile beslemek zorunda kaldım ama bir zararını görmedim sadece miktarı ve yedirme sıklığı önemli aşırısı bazen kabız vs yapabiliyor.
E

Esra G. Ç.

18 Şubat 2026 15:13
Sağım makineleri tamamen sağmıyor. Benim de öyleydi ve ben sütüm yok sanıyordum. Sürekli sağıyordum. Sonra sağmayı bıraktım sürekli emzirdim. Oğlum 6,5 aylık 9 kilo. Sadece anne sütü. Kendi sütünüze güvenin, kendinizi strese koymayın. Sadece emzirin ve mamayı yavaş yavaş bırakın, inanın ki bebeklerin ihtiyacı kadar memede süt üretiliyor zaten
B

Büşra D. ..

18 Şubat 2026 15:17

Esra Gündüz Çiftci

Sağım makineleri tamamen sağmıyor. Benim de öyleydi ve ben sütüm yok sanıyordum. Sürekli sağıyordum. Sonra sağmayı bıraktım sürekli emzirdim. Oğlum 6,5 aylık 9 kilo. Sadece anne sütü. Kendi sütünüze güvenin, kendinizi strese koymayın. Sadece emzirin ve mamayı yavaş yavaş bırakın, inanın ki bebeklerin ihtiyacı kadar memede süt üretiliyor zaten

Allah bağışlasın maşallah

Benim doktor yetersiz dediği için mama veriyorum hem emzime hem mama çok yıprandım
E

Esra G. Ç.

18 Şubat 2026 17:34

Büşra Damar

Allah bağışlasın maşallah

Benim doktor yetersiz dediği için mama veriyorum hem emzime hem mama çok yıprandım

Çok yorucu bir durum. Bazı doktorlar hemen mama ver diyor bazısı da çocuk ağlamıyorsa emzir karnı doyuyor diyor. Devlet hastanesinde bir kadın doktor her ağlama açlık değil ona kanıp mama verme dedi. Öyle yaptım. Siz de bir deneyin. Eğer bebeğiniz memede duruyorsa emiyorsa emzirin. Zaten büyüdükçe emme süresi azalıyor. Şuan oğlum 5 dk bile emmiyor ama hızlı ve güçlü çektiği için doyuyor. Sağmayı bırakıp emzirin. Bir de meme ucunuzu tutup sıkın eğer süt fışkırıyorsa zaten vardır ve gece muhakkak uyuyun. En iyi uyumak süt arttırıyor.
B

Büşra D. ..

18 Şubat 2026 22:38
Çok teşekkür ederim saolın

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir