Besin Reddi

89 görüntüleme
Z

Zeynep ..

3 Ağustos 2025 19:59
Bebeğim 6 aylık 5.aydan beri ek gıdaya geçtik doktor önerisiyle. Fakat son 2 haftadır kaşığı gördüğü gibi ağzını kitliyor asla tadına bile bakmıyor zorlamak istemiyorum hep beraber sofraya oturuyoruz tabaklara bakıp ağzını sapirdatiyor ama uzatınca direkt kafasını çeviriyor ne yapmam lazım
E

Elif Y. G.

3 Ağustos 2025 20:03
Benim bebeğim de 9 aylık şuan öyle yapıyor bazı doktorlar ek gıda da aceleci davranıyor bebeğiniz zorlamayım şuan zaten tadım aşamasında geçici bi süreç olabilir verdiğiniz besinin lezzetsiz olduğunu düşünüyor olabilir sabırlı olun yiyeceklerle dokunmasına izin verin belki hoşuna gidebilir
A

A.

3 Ağustos 2025 20:03
Bence zorlamayın benim oğlumda hemen hemen böyleydi , zaten tadım ayında . Hala öncelik anne sütü/ devam sütü. Farklı besinler tarifler denemeye çalışın farklı tatlar hoşuna gider. Stres yapmayın yani yiyecektir mutlaka dediğim gibi öncelik zaten ek gıda değil ek gıda ile doymasını beklemiyoruz bu aylarda. Tatması yeterli .
Z

Zeynep ..

3 Ağustos 2025 20:07
Ben de öyle söylüyorum fakat aile büyükleri dinlemiyor çocuk aç diyip duruyorlar çok huzursuz mızmızlanan bi çocuk uyku düzeni de yok her ağlamasını açlığa vuruyorlar ben de stres yapıyorum ister istemez. Zorlaya zorlaya verdik birkac kere kustu midesini bulandırıyor şuan her ağzına bişey verdiğimde. Acaba 3-4 gün ek gıda vermesem unutur mu sıfırdan başlayabilmem için
A

A.

3 Ağustos 2025 20:16
Bu şekilde sizi bunaltanlara doktorunuzun o şekilde yapmanızı istediğini belirtebilirsiniz. Sonuçta doktor bilmez aç bu çocuk diyemezler . Doktorunuz da aynı şeyi diyecektir zaten zorlamayın diye . Bir doktor aynı şekil ara verilebilir şeklinde de söylemişti . Ama her doktorun ilerleyişi farklı bebeğe göre . Doktorunuza danışın bu durumu . Bence birşey olmaz ara vermeniz yani verilebilir ama bu benim düşüncem . Hahahah çok doktor kelimesi kullandım kusura bakmayın stres yapmayın lütfen büyüklere kulak asmayın bebeğinizi en iyi siz bilirsiniz . Ve bu alanda eğitim almış kişiler yaniiii doktorlar 😄
Z

Zeynep ..

3 Ağustos 2025 20:29
Teşekkür ederim inşallah halledicez bi şekilde 🥲

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir