Besin Alerjisi

108 görüntüleme
T

Tuba S.

4 Şubat 2026 12:04
Üç buçuk aylık Bebeğimin kakasından kan geliyor önceden çizgi şeklinde ve bir bölgedeydi besin alerjisinden şüpheleniyordum ama makat çatlağı var dedi doktorumuz 10 gündür iyileşmedi ama bu süreçte kan kakaya da yayıldı mukuslu bir şekilde şu an ve çok kötü kokuyor kakası geceleri çok huysuzlanıyor karın ağrısı şeklinde bir iki gündür kusmaları da arttı besin alerjisi olabilir mi besin alerjisi belirtileri neler ya da besin alerjisi olan kişiler nasıl fark etti?
Z

Zahide.

4 Şubat 2026 15:58
Benim bebeğimde üç buçuk aylık bende besin alerjisinden şüpheleniyorum ama kan vs yok bizde sadece mukuslu cıvık sulu arası bi kakamız var siz rota aşısını yaptırdınız mı acaba?
T

Tuba S.

5 Şubat 2026 00:04

Zahide.

Benim bebeğimde üç buçuk aylık bende besin alerjisinden şüpheleniyorum ama kan vs yok bizde sadece mukuslu cıvık sulu arası bi kakamız var siz rota aşısını yaptırdınız mı acaba?

Yaptırdık yaptırdığımız gün kaka da kan gelmeye başladı doktorumuz geçmezse 2 gün sonra kontrole gelmemizi söyledi geçmeyince gittik makat çatlağı denildi ciddi boyutta ama iyileşmiyor şu an ve kakası çok kötü kokuyor huzursuz sürekli emmek istiyor karnını sıkıyor
Z

Zahide.

5 Şubat 2026 00:42
Rota aşısının alerjiyi tetiklediği söyleniyor ne kadar doğru bilmiyorum biz yaptırmadık kanlı kakamız yok ama çevremde yaptırıp bu şekilde olan var kanlı kakamız ve başka ek bulgumuz olmadığı için alerji olarak değerlendirmede mukusu doktorumuz ama ben denemek amaçlı süt ürünlerini ve yumurtayı kestim kakasında ğözle görülür değişiklik oldu mukus baya azaldı
T

Tuba S.

5 Şubat 2026 13:33

Tuba Sevi̇nç

Yaptırdık yaptırdığımız gün kaka da kan gelmeye başladı doktorumuz geçmezse 2 gün sonra kontrole gelmemizi söyledi geçmeyince gittik makat çatlağı denildi ciddi boyutta ama iyileşmiyor şu an ve kakası çok kötü kokuyor huzursuz sürekli emmek istiyor karnını sıkıyor

Bizim doktorumuzda şu an alerji olarak değerlendirmedi ama bende iki gündür süt ürünlerini kestim yumurtaya devam ediyorum devam edecek olursa yumurtayı da öyle kesmeyi planladım insan çok zorlanıyor bu süreçte peki ne zaman sonra süt ürünlerini eklemeyi planlıyorsunuz
Z

Zahide.

5 Şubat 2026 22:05
Ben dün unutarak şehriye çorbası içtim çorbadan sonra ki kakası mukuslu yeşilimsi oldu iki hafta daha eklemicem süt ürünlerini kalsiyum alamadığımız için de takviye kullanıyorum şuan ama gerçekten kahvaltı öğününde aşırı zorlanıyorum yemek bu şekilde oluyo ama kahvaltı zor oluyo süt ürünsüz ve yumurtasız yumurtayı bi kaç güne denicem ama
T

Tuba S.

6 Şubat 2026 13:13

Zahide.

Ben dün unutarak şehriye çorbası içtim çorbadan sonra ki kakası mukuslu yeşilimsi oldu iki hafta daha eklemicem süt ürünlerini kalsiyum alamadığımız için de takviye kullanıyorum şuan ama gerçekten kahvaltı öğününde aşırı zorlanıyorum yemek bu şekilde oluyo ama kahvaltı zor oluyo süt ürünsüz ve yumurtasız yumurtayı bi kaç güne denicem ama

Şehriye içerisinde süt ürünü bulunuyor mu? Şu an süt ürünlerini kesince 3 günde bile kaka da fark etti çok şükür kan yok yumurtayı yemeye devam ediyorum dediğiniz insan kahvaltı da çok zorlanıyor bende kalsiyum b 12 demir ve d vitamini takviyesine başladım 10 gün sonra diyetimi açmayı planlıyorum önce 3 gün peynir sonraki üç günde yoğurt deneyeceğim bu aylar da bazı çocukların bünyesi tolere edebiliyormuş besin alerjisi ortadan kalkabiliyormuş bir ihtimal inşallah öyle ilerler süreç kahvaltı için tahin eklerseniz kalsiyum kaynağı olur

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir