Besin Alerjisi 
149 görüntüleme

Şükran A. K.
5 Ekim 2025 00:34
9 aylık bebeğimin kan testinde yumurta akı, yumurta proteini ve inek sütü proteinine orta şiddette, fıstık gibi kuruyemişlere ise çok şiddetli alerji ortaya çıktı. Bebeğim anne sütü ve ek gıda alıyor. Bu durumda benim de diyet yapmam gerekiyor mu? Benim kahvaltım sadece peynir ve yumurtadan oluşuyordu.Emziren anne olarak kızımın orta şiddetteki alerjisi nedeniyle benim de bu ürünlerden kaçınmam gerekir mi ? Lütfen yardım.
A
Ayşe V. ..
9 Ekim 2025 18:41
Eğer bebekte alerji varsa emdiği için sizin de diyet yapmanız gerekiyor diye biliyorum

Dilek E. G. ..
9 Ekim 2025 18:55
Emzirdiğiniz için evet yememeniz gerekir. Bir müddet diyet yapmalısınız.
Benim kızımda süt alerjisi vardı oradan biliyorum.
Benim kızımda süt alerjisi vardı oradan biliyorum.

Feyza Ö. ..
9 Ekim 2025 19:10
@Dilekerkekergüler hanım alerjiniz ne zamana kadar sürdü ? Ben de aynı durumu yaşıyorum ve ne zaman bitecek bilmiyorum 🥲🥲🥲

Feyza Ö. ..
9 Ekim 2025 19:11
Şükran Hanım hangi belirtiler üzerine kan testi yaptırdınız ?

Dilek E. G. ..
9 Ekim 2025 19:19
@Feyza Özkan kızım da doğumdan itibaren vardı 6 aya kadar ben süt ürünleri ve içeren hiçbir şey yemedim. Şuan 1 yaşında çok şükür geçti. (Şöyle bir bilgi vereyim 6.ayda ek gıda da Jersey sütü ile kızıma yoğurt yapıp verdim ona alerjik reaksiyon göstermedi.) Tabi bu siz deneyin diye demiyorum sadece aklınızda olsun denemek isterseniz ek gıda da aklınızda olsun.

Feyza Ö. ..
9 Ekim 2025 19:22
@Dilek Erkeker Güler denerim en azından fikir olur benim için de sağ olun . Bizimkinde kan oluyor kakasında ondan bende yumurta ve süt ürünleri diyeti yapıyorum.

Dilek E. G. ..
9 Ekim 2025 19:43
@Feyza Özkan rica ederim. Korkulacak birşey yok diyetinize dikkat edin ve süt yumurta içermeyen şeyler tüketin kanlı kaka 2 haftaya kadar geçiyor dikkatli olunursa. ( Siz daha iyi bilirsiniz annesi olarak tabi çok aşırıysa tabiki doktorunuza söyleyin.)

Fatma A.
Uzman Diyetisyen
9 Ekim 2025 20:55
Merhaba; sizin de diyet yapmanız çok daha etkili olur. Bebeklerde görülen alerjilerin çoğu 3 yaşa kadar geçmektedir. Çok daha erken de geçebilir. Doktorunuzun söylediği aralıklarda sizde diyetinize ekleyerek denemeler yapabilirsiniz🌻

Şükran A. K.
11 Ekim 2025 07:47
Feyza hanım kızımda huzursuzluk ürtiker tarzı kızarıklıklar vardı ve süt içmede zorlanıyordu. Bu belirtilerle acile götürdüm, ertesi gün çocuk doktorumuz alerji testi yaptı

Şükran A. K.
11 Ekim 2025 07:49
@Fatma Atagün çok teşekkürler yanıtınız için tavsiyelerinizi dikkate alacağım.

Şükran A. K.
11 Ekim 2025 07:51
@Ayşe Vural @Dilek Erkeker Güler teşekkürler evet diyete başladım ben de🌸