Besin Alerjisi

77 görüntüleme
Z

Zeynep Ö.

15 Ağustos 2025 08:32
Merhaba bebeğimin kakasında sümüklü yapısı var dı popo arası hafif kızarıktı ve bazen köpürerek gaz yapıyordı drumuz besin alerjisi dedi bana üç gün domatesi kes deneyelim dedi denedim o değilmiş devam etti bana çyle geliyor ki süt proteini alerjisi var başına gelip atlatan var mı acaba mama kullanmak zorundamıyız bizim diyey yapmamız yeterli değil mi
Birde üç hün dene demişti doktorun anlamak için üç gün yeter li bir süre oluyır mu çok teşekkür ederim
E

Ebru Y.

15 Ağustos 2025 08:44
Merhaba benim bebeğim şuan 6 aylık ama biz 1 haftalıkken geçmeyen bir pişik ile besin alerjisi olduğunu öğrendik ben sıkı bir diyet yaptım emziriyordum o zaman yumurta domates ve susam bunların içinde bulunan herşey yasaktı bunları tamamen kesince poposu kakası düzeldi sonra yavaş yavaş denedim mesela et tavuk onlar alerji yapmadı ama balık yedim 3 gün sonra hemen kızardı kestim düzeldi böyle deneyerek buldum alerjisi olan şeyleri sonra başka proteinlerle sütünü destekleyip emzirmeye devam ettim ama benim bebeğim bıraktı emmeyi mama alerjen bebekler için özel markalar var doktorunuz uygun görürse verir ama bunu süt bir çok şeye alerjisi olunca veriyorlar doktorum öyle izah etmişti 3. Ayda yavaş yavaş denedik o şekilde geçti çok şükür kuruyemişlere de dikkat edin 3 günde bir besin deneyin gözlemleyin en geç 2 yaşında geçiyor bizimki erken bitti çok şükür
Z

Zeynep Ö.

15 Ağustos 2025 09:17
Çok teşekkür ederim ama emzire bildiniz değil mi o süreçte
E

Ebru Y.

15 Ağustos 2025 11:04
Evet tabi emzirdim bebeğimin alerjisi olan şeylerin açığını kapatmak için başka şeyler yedim araştırdım o şekilde emzirdim merak etmeyin geçecek ben çok karamsar olmuştum ama çok şükür biraz oturtunca daha kolay oluyor
Z

Zeynep Ö.

15 Ağustos 2025 11:19
Gerçekten çok teşekkür ederim çok korktum bende çok üzüldüm 1. Aylık şusn nasıl yapıcağımı şaşırmıştım ya drumla aynı şeyleri söyledinşz içim rahatladı beneğinize ve sizede sağlık dilerim 🫶
Ecem T. Ö. E.

Ecem T. Ö. E.

Allerji Diyetisyeni

18 Ağustos 2025 17:52
Zeynep hanım bu kadar hafif belirtiler için diyet yapılmaz. Bu alanda uzman bir sağlık profesyonelinden destek almalısınız bu şekilde gereksiz diyet denemeleri çok sakıncalı

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir