Besin Alerjisi
109 görüntüleme
S
S T.
7 Ağustos 2025 23:17
Bir sabah bebeğimin yüzünde kırmızı benekler ile uyandık. Doktor besin alerjisi olduğunu söyledi krem ve damla verdi. Ancak o kırmızı benekler 25 gün olmasına rağmen hala geçmedi, kırmızılıkları gitti ancak hala sivilce gibi kabarık duruyorlar ve bazen için su toplamış gibi oluyor. Başka bir şey mi diye korkuyorum açıkçası. Vücudunun başka yerinde yok, benekler çıktığında bebeğim 11 hafta civarındaydı. Bunu yaşayan başka birileri var mı?
D
Döndü B.
9 Ağustos 2025 18:47
Sadece krem verip gönderdimi size diyet önermedimi emziriyosanız eğer diyet yapmanız gerekiyor mama alıyorsa da mamasını alerji mamayla değiştirmeniz gerekiyor.
S
S T.
14 Ağustos 2025 11:28
Maalesef diyet önermedi. Ne yemiş olabilirsin, tamam onu yeme dedi. Bir sonraki ay kontrolünde götürdüğümde geçmedi kendi kendime Eliminasyon diyeti yaptım dedim, tamam devam et dedi. Sanırım doktorumu değiştireceğim
D
Döndü B.
16 Ağustos 2025 20:51
Diyet başlamalısınız doktoru değiştirmezseniz bile özellikle öncelik süt ürünlerine diyetle başlayın. Süt ürünleri derken süt peynir yoğurt değil sadece herşey paketli aldığınız ürünlerin içeriğine kadar kontrol edip en ufak kaçak olmadan diyet yapmalısınız. Geçer ise eğer süt ürünleri alerjisi var demektir. 3 hafta minimum diyet devam etmeli sonrasında öncelik yoğurtla yapılmış bir fırın yemeği kek gibi bir dilim bi gün sonraki gün şki dilim sonraki gün 3 dilim bişey olmadıysa sade yoğurt yiyip az az bi haftada yoğurdu açıcaksınız sonra tereyağ peyniri denersiniz ahnı şekilde en son çiğ sütü deneyeceksiniz ve tamamen açıcaksınız. Eğer süreçte sorun yaşarsanız kusma kızarıklık vs ara vericeksiniz tekrar bu sefer biraz daha uzun ara vermeniz gerekir eğer sorun yaşamaazsanız da geçmiş gitmiş olacaktır. Unutmayın herşeyin fazlası zarardır. Herkes için
A
Aslı O. D.
17 Ağustos 2025 06:56
Diyet başlasanız bile mamayı değiştirmeniz gerekebilir hidrolize mama öneriyorlar diyette mama veriyorsanız eğer.
S
S T.
17 Ağustos 2025 07:30
Çokça teşekkür ederim hepinize.
Son kontrolde doktora diyet yapmayacak mıyım diye sordum yap istersen dedi 😀 kan testi de verdik, kanda süt alerjisi yok şeklinde çıkmış ama ben 3-4 gündür süt ürünü hiç tüketmiyorum. Şimdilik iyi gidiyoruz destekleriniz için çok teşekkür ederim en kısa zamanda doktoru değiştireceğim.
Son kontrolde doktora diyet yapmayacak mıyım diye sordum yap istersen dedi 😀 kan testi de verdik, kanda süt alerjisi yok şeklinde çıkmış ama ben 3-4 gündür süt ürünü hiç tüketmiyorum. Şimdilik iyi gidiyoruz destekleriniz için çok teşekkür ederim en kısa zamanda doktoru değiştireceğim.