Besin Alerjisi
94 görüntüleme
Y
Yasemin
20 Temmuz 2025 18:51
Merhabalar ek gıda tadım denemelerindeyiz bugün birden yüm vücudu kızardı ve kabardı hatta kulakları bile kıpkırmızı olup şişti hayatımda hiç böyle bir şey yaşamamıştım çok korktum besin alerjisinde bu reaksiyonlar normal mı yaşayan var mı acaba?
A
Ayşegül ..
20 Temmuz 2025 18:53
Benimde bir kaç gündür bebeğimin vücudunda kırmızılıklar vardı sıcaklardan dolayı isilik sandım ama bugün biraz daha artınca acile gittik alerji dedi şurup verdi bizde 6.5 aylığız tadım yapıyoruz
S
Sevihan A.
21 Temmuz 2025 02:21
Evet bahsettiğiniz tablo besin alerjisi reaksiyonu, yani bize doktorumuzun tam olarak tarif ettiği şekil de bu. Bugün hangi besini verdiyseniz yarın onu vermemelisiniz ve hekiminizi bilgilendirmelisiniz tabi ki.

Esra Y.
Uzman Diyetisyen
21 Temmuz 2025 07:45
Geçmiş olsun 🙏🏻 Öncelikle hangi besini verdiniz? Kaşıkta ya da tencerede minik bir baharat kalıntısı bile bu kadar güçlü bir reaksiyona neden olabilir. Verilen besinleri not edin, hekiminizi bilgilendirin ve alerji yapan o besini bir süre vermeyin💐
Y
Yasemin
22 Temmuz 2025 10:58
Çok teşekkür ederim öncelikle mango yemişti sanırım tropikal bir meyve olduğundan böyle etkiler yapabiliyormuş biraz araştırdım

Esra Y.
Uzman Diyetisyen
22 Temmuz 2025 12:02
Bu tür meyveler uzak mesafeden taşındıkları için uzun raf ömrü olmasını sağlamak amacıyla mumlama, küf veya böceklerden koruma amacıyla ilaçlara maruz kalabiliyor. Ayrıca mango gibi tropikal meyveler, doğal yapıları gereği de yüksek alerjen potansiyele sahip, bu durumlarda dikkat ederseniz sıkıntı yaşamazsınız Yasemin hanım 🤗