Besin Alerjisi

154 görüntüleme
Y

Yaren B.

1 Temmuz 2025 12:48
Bebeğim 46 günlük yumurtaya alerjisi vardı mukuslu kaka sürekli kusuyordu yüzünde ve vücudunda döküntüler oldu sonra salça susam yumurtayı kestim şimdide süt ve süt ürübleri ve tavukda eklendi protein alabilceğim bir şey kalmadı alerji maması veriyorum ama memeyi unutcak yada sütüm azalcak diye korkuyorum ne yapmalıyım
Ş

Şilan D.

1 Temmuz 2025 13:07
merhaba bizde bu süreçlerden geçtik üzülmeyin 4 5 ay civarı alerji geçmese de döküntü ve kusmalar azalıyor bende alerji maması vermiştim evet sütünüzü etkileyebilir bu süreç benim tavsiyem sizin süreci takip edebilecek sabit bi doktor bulmanız kendiniz içinde ceviz tahin pekmez balık gibi ürünler tüketin lütfen üzülmeyin bol bol yürüyüş yapın siz mutlu olursanız bebeğiniz de mutlu olur😇
Y

Yaren B.

1 Temmuz 2025 13:27
Sütünüz kesildimi bir de kuruyemiş de yiyemiyorum
E

Elif Ç.

1 Temmuz 2025 20:35
Oğlum 6 aylık 3. Ayında süt ve çoklu besin alerjisi tanısı kondu 3 aydır ağzıma süt içeren hiçbir şey sürmüyorum evde kendime göre yapıyorum her şeyi alerji maması hiç vermedim diyet yapıyorum sizde tamamen keserseniz emzirmeye devam edebilirsiniz çok zor başlarda ama alışıyor insan yememeye Allah yardımcınız olsun
Z

Zeynep K.

1 Temmuz 2025 20:42
Elif zahmet olacak ama yediklerinden bahseder misin bende diyet yapıyorum ama bir yerde yanlış bişey yiyorum galiba kaşıntısı hala geçmedi benim kızın ya, inek sütü yumurta sarısı ve beyazına fındık ve fıstığa alerjisi var
E

Elif Ç.

1 Temmuz 2025 20:48
Tabiki bizde yumurta alerjisi yok yumurta yiyebiliyorum ancak mercimek nohut yer fıstığına alerjisi varsa çapraz reaksiyona neden oluyor onları da yemiyorum dana etini de çok nadir tüketiyorum tüketiyorum çünkü doktorum süt ile aynı proteine sahip dedi onun dışında dışardan ve paketli gıda tüketmiyorum domates çok alerjik bir besin özellikle egzamaya onu da çiğ tüketmemeye çalışıyorum 🥲
Y

Yaren B.

1 Temmuz 2025 21:05
Ama bizim sadece süt ve süt ürününe yok kuruyemişler tavuk süt süt ürünü salça susam yumurta böyle olunca protein alabilceği bir şey yok şimdilik ben sebze yiyorum et ve sebze ve mama veriyorum bir öğün mama bir öğün anne sütü hem mamadan besin alıyır hem anne sütünden ama doğrumu gapıyorum bilmiyorum anne sütü içtikce sancılanıyor çok fazla bende vicdan yapıyorum bilmiyorum nasıl ilerlemeliyim
Y

Yaren B.

1 Temmuz 2025 21:07
Bir diyetisyen ile görüşmüştüm ciya tohumu keten tohumu yulaf protein değeri yüksek olan gıdalar demişti ancak alerjen uyarısı var bunlarda birini deniyip bir şey yoksa dişerini dene demişti öyle yaptım aklınızda fikir olabilir
M

Mücella G. ..

21 Temmuz 2025 22:59
Diyeti yaaprken takviye kullandınız mı acaba bende yapıyorum şu an et ve süt ürünleri ama sütümün içeriği yeterli geliyor mudur bilmiyorum
Ş

Şeyma K.

21 Temmuz 2025 23:05
Yaren hanım balık ve kuzu etinden protein ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz diyet 3 haftadan önce kendini belli etmiyor sabırlı olun bebeği bol bol nemlendirin banyolarını uzun tutmayın ıslak bırakmayın güzelce kurulayın sütünüz için bolca su için gerisini düşünmeyin inanın aynı şekilde gelmeye devam edecek stres yapmayın sizin gibi çok insan var bende onlardan biriyim üzülmeyin Allah dermansız dert vermesin :)

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir