Besikte Sallayarak Uyutma

167 görüntüleme
H

Hülya N. İ.

25 Temmuz 2025 12:26
Kizim 5 aylik olmak uzere ilk 2 ay kolik olmasina ragmen sallamaya alistirmamak adina sallamadik lakin sonra basa cikamasik ve salliyoruz 3 aydir ama birakmak istiuorum çünkü buna da direnc gosterip cok sallanmaya veya erken uyanmaya basladi nasil birakabilirim bırakan varsa nasil uyguladi azaltmaya çalışıyorum agliyor hemen sallanarak susuyor bilemedim simdiden teşekkürler
Yaren İ. K.

Yaren İ. K.

Uzman Klinik Psikolog

25 Temmuz 2025 13:41
Önce sallama süresini kısaltın, sonra hızını yavaşlatın aşamalı olarak ilerletin
H

Hülya N. İ.

25 Temmuz 2025 16:38
Durdurur durdurmaz agliyor mesela uyuyasaya kadar sallamak istiyor sallama suresini yine de kisaltmali miyim agliycak sonuçta onu basaramiyorum yada yapsam dogru bir sey olur mi
İ

İlke Ö. S.

25 Temmuz 2025 20:19
Uyku danışmanlığı yapıyorum yardımcı olabilirim @uykununilkesi
Fatma U.

Fatma U.

Uzman Psikolog

26 Temmuz 2025 05:55
Kızınızın 5 aylık olmak üzereyken hala sallanarak uyuması ve sallanmaya direnç göstermesi veya erken uyanması, birçok ebeveynin yaşadığı bir durumdur. 2 aylıkken sallamamaya çalışmanıza rağmen bu alışkanlığın oluşması, bebeğinizin sallanmayı bir uyku birliği olarak benimsemesiyle ilgilidir. Şu an üç aydır bırakmaya çalışmanız ve bebeğinizin buna direnç göstermesi, bu alışkanlığın ne kadar yerleştiğini gösteriyor. Sallanarak hemen susması, onun için güçlü bir sakinleşme mekanizması olduğunu belirtir. Bu bağımlılığı azaltmak için kademeli yaklaşımlar deneyebilirsiniz: sallama süresini veya yoğunluğunu azar azar azaltmak veya bebeğinizi yarı uykulu halde yatağına bırakarak kendi kendine sakinleşme fırsatları sunmak faydalı olabilir. Tutarlı ve sabırlı bir geçiş süreci, bu alışkanlığı bırakmada anahtardır.
A

Ayşe V. ..

30 Temmuz 2025 20:51
Benim kızımda sallanarak uyuyor ben bir sakınca görmüyorum ama bırakmak için duş aldırıp yatırıp emerken ya da mama içerken de uyumaya başladı benimki bir de yanına yatıp kendime çevirip sırtına pıt pıt yapıyorum öyle de uyuyor deneyin isterseniz
H

Hülya N. İ.

31 Temmuz 2025 06:25
Yanimda malesef uyumuyor pat patla sallayarak ve uzun sure sallayarak uyumasi zor oluyor ya malesef bazen 45 dk 1 saat ugrasiyorum anca uyuyor cunku . Mememde uyuyunca da mesela 10 dk sonra uyanuyor ve uyumasi artık daha da zor oluyor hic ayrilmadan yatmam lazim onu da yapmiuorum açıkçası.
A

Ayşe V. ..

31 Temmuz 2025 06:41
Benimki de 2.5 aylık uykusu var yatırıp sallıyorum uyumuyot evde bir tür atiyoruz ondan sonra uyuyor biraz yorulursa daha kolay uyur mu acaba bjr de sizinki 5 aylık olacakmış diş huzursuzlugu da etki ediyor olabilir bir de 4 ay uyku verilmesinin etkisi devam ediyor olabilir isterseniz bir süre daha normal şartlarda devam edin daha sonra tekrar denersiniz

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir