Beşiğe Alıştırma

93 görüntüleme
A

Aslı A.

12 Aralık 2025 19:52
9 aylık ve beraber uyuyoruz. Beşiğine bir türlü alıştıramadım yatırınca ağlıyor. Tavsiyelerinize açığım. Emerek uykuya dalıyor maalesef çözemiyorum bir türlü
Ayşegül A.

Ayşegül A.

12 Aralık 2025 20:01
Çocuk gelişimci ve anne olarak öncelikle bir uyku nesnesi (bir oyuncak, örtü, emzik) edinmenizi, kullanıyorsanız sabit tek bir ses (beyaz gürültü, ninni ise aynı ninni) belirlemenizi ve ortamı olabildiğince karartmanızı (gündüz uykularında kapkaranlık istemeyiz) öneririm. Bunların yanına bir de bir rutin oluşturursanız (örn. Alt değişimi, masaj, şimdi uyku zamanı gibi sabit cümleler) her uyku öncesi uygulayıp çocuğa ‘şimdi uyku vakti’ mesajını vermiş oluruz.
M

Mediha

12 Aralık 2025 20:31
benim bebeğimde 6 aylık aynı bende yanımda yatırıyordum şimdi beşiğine alıştırmaya çalışıyorum ama çok katı gitmiyorum bir anda artık burdasın hissini vermiyorum. Öncelikle beşiğinde vakit geçirmesini sağlıyorum biraz oturuyor biraz oyun oynuyor beşiğinde daha sonra önce gündüz uykularıyla başladım önce kendi uyuduğu yatakta uyutup beşiğine koyuyorum bir kaç kez yadırgadı daha sonrasında tüm gündüz uykularını beşiğinde uyuyor biraz ilerleyince emin olunca artık gecede beşiğine geçireceğim belki sizede bie faydası olur bu yöntemin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir