Ben Emzirmeyi Bıraktım Bazen Suçlu Hissediyorum Ama Psikolojime İyi Gelmedi Bebeğim Doymadı

174 görüntüleme
S

Semanur Y.

23 Ocak 2026 19:07
Ben emzirmeyi bıraktım bazen suçlu hissediyorum ama psikolojime iyi gelmedi bebeğim doymadı
B

Buket ..

23 Ocak 2026 19:12
Emzirmek zor bir süreç psikolojik fiziksel zorlukları var kendinizi suçlu hissetmenizi gerektirecek bir durum yok bebek mamayla da memeyle de büyüyor onun için önemli olan varlığınız
S

Semanur Y.

23 Ocak 2026 19:17
Çok teşekkürler ben sağımda yaptım ama içmedi kustu ve yara oldu göğsümde bende çok acı çektim ve kansız olduğum için belki zor geldi
B

Betül ..

23 Ocak 2026 19:40

Semanur Yüksel

Çok teşekkürler ben sağımda yaptım ama içmedi kustu ve yara oldu göğsümde bende çok acı çektim ve kansız olduğum için belki zor geldi

Aslında bunlar başlangıçta herkesin başına geliyor yavaş yavaş düzene giriyor sonra. Bebeğiniz kaç aylık?
S

Semanur Y.

23 Ocak 2026 19:41
1 buçuk
B

Betül ..

23 Ocak 2026 19:59

Semanur Yüksel

1 buçuk

Ayy evet çok yeni işte. Eğer sütünüz varsa biraz daha devam edin derim. Tabii yine siz bilirsiniz anne de iyi olacak ki bebiş iyi olsun. Ama göğüs ucu yarası için hametan ve fito kremi azıcık alıp karıştırarak meme ucunuza sürün (emzirmeden hemen önce iyice yıkayın) ve lansinoh göğüs ucu kremini de emzirme öncesi sürerek (bebek için zararsız) meme ucu yarası problemini kısa sürede çözebilirsiniz. Bebeğiniz doymasa bile anne sütü + mama olarak ilerleyebilirsiniz. Böylece bebeğiniz hem anne sütü antikorlarını alıp bağışıklığı güçlenir hem de zaten diğer öğünlerde mama alarak sizi de çok zorlamaz ve doymuş olur
S

Semanur Y.

23 Ocak 2026 20:01
Çok haklısnız değerlendireceğim teşekkürler
B

Betül ..

23 Ocak 2026 20:36

Semanur Yüksel

Çok haklısnız değerlendireceğim teşekkürler

Rica ederimm ben de aynılarını yaşadım göğüs ucu yarasından ağlayarak emziriyordum bu dediklerim işe yaradı umarım sizde de aynı olur. Bebiş için de sizin için de en iyisi olsun inşaAllah 💖

N.

23 Ocak 2026 22:06
Benim de bebeğim 1.5 aylık üç hafta oldu tam anlamıyla emzirmeye başlayalı göğüs ucumdan dolayı emziremedigim süreçte eşim bana canını hiç sıkma ben pirinç unuyla büyümüşüm dediği aklıma geldi. Bir şekilde büyüyorlar mama ya da meme ile iyi olalım moralimiz iyi olsun da hepsi oluyor bir şekilde🌸
S

Semanur Y.

23 Ocak 2026 22:24
Haklısınız ama anne yüreği işte
S

Semanur Y.

23 Ocak 2026 22:25
Çok teşekkür ederim
H

H.Nur

23 Ocak 2026 22:32
Benim bebeğimin alt dişleri çıktı üstler kaşınıyor emzirirken mememin ucunu koparacak gibi ısırıyor kaç kese kesi şeklinde yara oldu ama yine de her şey bebeğim için beni bir bakıcıdan ayıran en büyük özelliklerden biri onu emziriyor olmam. Evet ben de aynılarını yaşadım, emzirmek psikolojik olarak beni çok zorladı ama ben tüm bunlara bebeğim için alışmak zorundaydım. Ne güzel sağlıklısınız bebeğiniz kucağınızda ve size, onu emzirirkenki kokunuza ve sütünüze ihtiyacı var. Bunları düşünün kendinizi telkin edin. Bebeğinizi emzirmekten vazgeçmeyin. Siz dünya için sadece bir annesiniz ama onun dünyasısınız.
N

Nazlı Ç.

27 Ocak 2026 00:37
Benim bebeğimde doymadı çünkü bazen çok sütüm olmuyordu şuan 5 buçuk aylık :) emzirdim doymadığında mama takviyesi yaptım ara öğün gibi emzirdiğim zamanlar da oldu, hiç telaş etmeyin kendinizi de sıkıntıya sokmayın ara öğün gibi emzirin gerekirse zamanla sizde alışacaksınız daha çok herşey rayına girecek :) göğüs ucu yarası için kesinlikle lansinoh yıkamanıza da gerek yok ve geceden sürdüğünüzde sabaha iyileşiyor harika bir krem.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir