Bebesi Yemeyenler, Gelin Sarılalım😢

76 görüntüleme
T

Tuğba Ö. K. ..

18 Temmuz 2025 13:01
Biliyorum yemek konusundan herkes bunaldı. Ama ilk çocuğum ve nr yapacağımı bilmiyorum. Bütün gün ağzına tek lokma koymadı. Sevdiği yemekleri yaptım. Makarna, tarhana çorbası, yoğurt vs. Hepsini geri çıkardı. Çok üzülüyorum yemedi diye. Bi çözüm de beklemiyorum. Öyle içimi dökmek istedim. Ya da benim gibi kendini çaresiz hisseden anneler varsa yalnız olmadığımı bilmek istedim. Bilmiyorum...
Yaren İ. K.

Yaren İ. K.

Uzman Klinik Psikolog

18 Temmuz 2025 13:06
Merhabalar,
Öncelikle siz stresli olduğunuz sürece muhtemelen bebeğinizle geçirdiğiniz yemek saatleri bir kriz haline geliyordur. Lütfen üzülmeyelim 🌸 Yemek sürecine sanki yeniden ek gıdaya geçiyor gibi, ufak porsiyonlarla (çay tabağı olabilir, küçük olması başarabilme motivasyonunu arttırır) sadece tadım yapması bile yetecek şekilde ilerlemelisiniz. Kendi yemesine izin vermeli, eliyle ya da kaşıkla yemekleri tanımasına müsaade etmelisiniz. Yemek yapma sürecinize dahil edebilirsiniz (sen bunları karıştır, bu baharatı da koyalım mı? Gibi sorular da dahil) zorlamamalı ama teşvik etmelisiniz. Ekranla yemek ilişkisi varsa derhal kesmelisiniz. Yemekleri eğlenceli sunumlarla çekici hale getirebilirsiniz. Sofra kültürü oluşturmalısınız. Sizinle birlikte masaya oturmalı ve kalkmalı. Peşinden yemekle koşmamalısınız. Yemek yemediği zaman memeyle o açığı kapatmayalım. Eğer emziriyorsanız Hemen ardından emzirmeyelim. Burada şunu kullanabilirsiniz. Şu an memelerimde yeteri kadar süt yok, birazdan dolar ve ben seni dolunca çağırırım. Bir süre sonra size sormadan siz onu çağırıp kısa süreli emzirebilirsiniz.
T

Tuğba Ö. K. ..

18 Temmuz 2025 13:09
Teşekkür ederim, dediklerinizi genelde uyguluyorum ama yemeyen çocuk yemiyor işte..
Cansu K. E.

Cansu K. E.

Emzirme Danışmanı

18 Temmuz 2025 13:09
İçiniz rahat olsun kendinize yüklenmeyin.. Hemşireyim emzirme danışmanıyım ama büyük oğlumu 7,5 ay emzirebildim tüm sülaleye nam salmıştır yemek yememe ve seçme huyuyla çok zorlandım. Terzi kendi söküğünü dikemedi, kendime kızdım ama olmuyorsa zorlamamalı, şimdi 6 yaşında sağlıklı, akıllı, gelişimi güzel kilosu hâlâ fazla değil hala yemek seçer ama o mutlu ben mutlu🥰 Şimdi birde 7 aylık oğlum var buda bambaşka bir huyda, biz onlara uyum sağlamalıyız zorlamaya ısrara yer yok. Akışına bırakın bırakın talep ettiği kadar yesin. Yemedimi olabilir bugün keyfi böyle istedi diyip geçin kendinize yüklenmeyin.
T

Tuğba Ö. K. ..

18 Temmuz 2025 13:14
Teşekkür ederim, annelik delilikmiş. Sosyal medyanın aşırı iştahlı bebişleri (maşallah diyeyim) kendimi kıyasa sürüklüyor. Bu yüzden fazla yükleniyorum galiba hem kendime hem de kızıma.
B

Büşra K. Y. ..

18 Temmuz 2025 13:28
Benim bebegimde 4 gün sonra 11. Ayını bitirecek , ama yaklaşık 2 haftadır yeme problemleri yaşıyoruz, tam 1 hafta ağzına lokma koymadı, sadece su icti , inanması güç ama sadece su içti ne mama ne ek gida hiçbiriyle yemedi , 2. Haftada karpuzu ekledik ufak ufak yogurt yedi(1-2 kasik) fakülteye götürdüm, cocuk hastanesine götürdüm, özele götürdüm herseyine tekrar tekrar bakildi. Hiç biseyi yok yemiyorsa zorlamayın dediler bende saldım artik , hiç zorlanıyorum, yerse yiyor , sıcaklardan diye düşünüyorum biz bile yemek yemek istemiyoruz , öyle düşünüp içimi soğutuyorum, merak etmeyin yalnız değilsiniz 🙏
T

Tuğba Ö. K. ..

18 Temmuz 2025 13:30
İnşallah geçiçidir. Ne diyelim.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir