Bebekte Uçuk

345 görüntüleme
N

Nur R.

22 Ağustos 2026 19:56
Merhaba oğlumun babasında uçuk varmış ve fark etmedik oğlum beş aylık ve dudağında kızarıklık ve su toplaması gibi bir şeye başladı muhtemelen uçuk gibi görünüyor hafta sonu olduğu için acile gitsem mi sizce çok korkuyorum yardımcı olabilir misiniz bunu yaşayan var mı
G

Gül Ş.

Premium Üye
22 Ağustos 2026 20:04
O bölgeyi kuru ve temiz tutun elini ağzına götürüp gözüne vs değmesin dikkat edin. Ağız salyasından vs de tahriş olmuş olabilir amaSu toplaması gibi dediğiniz için enfeksiyon olabilir gibi siz bir krem vs sürmeden acilde çocuk bölümü varsa bi gösterseniz iyi olur yayılmaması ve tekrarlamaması açısından erken müdahele iyidir
Ş

Şükran Ö.

22 Ağustos 2026 20:09
Aynı durum bizde de olmuştu. Bizde uçuk yoktu ama bebeğimin dudağı uçuk gibi kızarmıştı. Aile sağlığı merkezine gittik. Asiviral tipi uçuk kremi verdi orada doktor. 'Tam teşhis etmek zor ama uçuksa hem bebekte yayılmaması hem de emerken memeye geçmemesi için kullanmanız gerekir' dedi. Memeyi de hem emmeden önce sonra yıkamak gerekirmiş.
N

Nur R.

22 Ağustos 2026 20:13
Teşekkür ederim sabah hemen götüreceğim ama çok korktum 5 aylık olduğu için
B

Banu K.

28 Ağustos 2026 18:26
Nur Rüşven
Teşekkür ederim sabah hemen götüreceğim ama çok korktum 5 aylık olduğu için
Gecmis olsin surec nasil ilerledi acana benim de 5 aylik bbegim var benimde en korktuğum konu ucuk
N

Nur R.

28 Ağustos 2026 18:33
sağolun doktora gittik asiklovir surup basladı kesin ucuk diyemem dedi suan kullanıyoruz
B

Banu K.

28 Ağustos 2026 19:27
Nur Rüşven
sağolun doktora gittik asiklovir surup basladı kesin ucuk diyemem dedi suan kullanıyoruz
Tekrardan geçmiş olsun umarım hemen atlatırsınız 爐
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir