Bebeklerine Çatal Kaşıkla Yemek Yemeyi Nasıl Öğrettiniz

56 görüntüleme
Burcu

Burcu

16 Nisan 2026 13:26
Bebeğim 12 aylık 1 yaşına girdi eliyle yemek yiyor ama çatal kaşıkla yemeyi beceremiyor ona küçük silikon saplı bebek kaşık çatalı aldım ama nasıl öğreteceğim
Afranur K.

Afranur K.

16 Nisan 2026 13:42
Korkutucu gelecek ama serbest bırakacaksınız.

yani siz yanında olun ama ay ay diye tepki vermeyin mesela, çatalı alıp kendisi keşfetmeli.

Kaşık yine daha güveli ama çatal ürkütücü biliyorum ama en güzel yol aynı eliyle yemeyi keşfettiği gibi çatalı da kullanması.

Bende 2 çatal, 2 kaşık var. Biri ile ağzına veriyorum diğeri elinde duruyor. Elindekinde de sıklıkla yemekten bir parça oluyor. Yavaş yavaş onu ağzına atması gerektiğini de öğrenecektir bu sayede. Bu arada elimdekini istiyor çoğunlukla kendi elindekini bırakıp, ısrar etmiyorum elimdeki çatalı veriyorum ben diğer çatal ile destek vermeye devam ediyorum.
Burcu

Burcu

16 Nisan 2026 13:55
Eline çatalı verince yemeye çalışıyor ama yiyemiyor ben verince de kendi yemek istediği için benim yedirmemi istemiyor böylece yemek yemiyor sorun burda aslında yoksa çabası var
Afranur K.

Afranur K.

16 Nisan 2026 14:09
Zaman verin bence, kolay değil aslında baktığınızda.

Hep diyorum biz yıllardır yapıyoruz ama o hayatı boyunca ilk kez bunu deneyimliyor.

Siz yanında destek olun, zorlamayın ki gıda reddi olmasın. Çatalın ucuna yemeğini batırıp bırakın. Bunu sonraki aşamada öğrenir, eğitimi 2 ye bölün yani. Önce ağzına götürmeyi öğrensin sonra da batırmayı.

Siz de örnek olmaya devam edin, batırdığınız çataldan 1 - 2 tanesini komik olacak biçimde yiyin destek olum ona.
M

Merve A.

16 Nisan 2026 14:46
Ben de aynı şekilde yapıyorum batırıp eline veriyorum o agzına goturup yiyor zamanla batırıp yemeyi de ogrenecektir
Burcu

Burcu

16 Nisan 2026 15:10

Merve Akgün

Ben de aynı şekilde yapıyorum batırıp eline veriyorum o agzına goturup yiyor zamanla batırıp yemeyi de ogrenecektir

Benimki de eline verince yiyor ama her zaman değil zamanla alışır diye düşünüyorum

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir