Bebeklerde Uyuz

389 görüntüleme
E

Eliif

27 Nisan 2026 08:33
Merhabalar. Bebeğimde uyuz çıktı. Yani ben tedavi olmuştum ama emzirirken benden ona geçmiş galiba. O da tedavi oldu döküntüleri gitti ancak tamamıyla bitmemiş. Vücuduna çok fazla ilaç kullandığımız için hafif egzama da olmuş. Ne yapabiliriz artık? Uyuz hapı kullanmak emzirmeye engel mi?
E

Eliff

27 Nisan 2026 10:22
Merhaba. Uyuz hapı emzirdiginiz için kullanamazsınız. Bebeğin vücudunu bol bol nemlendirin
Hatice E.

Hatice E.

Premium Üye
27 Nisan 2026 11:00
Merhaba, öncelikle çok geçmiş olsun bizde ailecek uyuz olduk halen annem tedavi oluyor çok zor bir süreç bebeğim 2 ay 10 günlük uyuz tedavisi için 3 hafta losyon ve karışımlar ile ilerledik bizdede egzama oldu 2 hafta boyunca geceleri tacrolin merhem, 3 günde 1 advantan, metrin( bu uyuz koruması için) birde sabah akşam ürepial hydro %10 kullanacağız.Bu arada ben emzirmediğim için biz kendimiz hap kullandık ancak bebek için doktor hafif losyonlar verdi bir tanesi ise eczane yapımıydı
E

Eliif

27 Nisan 2026 15:49
Çok teşekkür ederim size de çok çok geçmiş olsun. Biz uyuzken bebeğimde yoktu ama ona rağmen cildiye doktorumuzun verdiği bebek için karışımı ona da kullandık. Ancak biz iyileştikten sonra bu sefer onda başladı. Tekrar sil baştan tedaviye başladık. Yine karışımı kullandık ama hiçbir faydası olmadı. Başka bir doktorun verdiği damlayı sürdüm tüm döküntüleri iyileştirdi. Geçen gün kontrole götürdüğümüzde uyuzunun hafiflediğini ancak tamamen geçmediğini söyledi. Xabion şampuan aldık hem yetişkine hem çocuklara. Bir süre onu kullanacağız. Ayrıca losyonunu da bugün aldım. Bakalım nasıl olacak. Berbat bir süreç.
Hatice E.

Hatice E.

Premium Üye
4 Mayıs 2026 08:46
Merhaba Elif hanım, uyuz bebeğinizde geçti mi? Benim bebeğimde tekrar etti bizde tedavi olmamıza rağmen bulaş oldu sanırım bebeğiniz ne kadarlık ve hangi damlayı kullandınız öğrenebilir miyim? Şuan yine 2. Kürü uyguluyoruz geçmez ise başka bir doktora götüreceğim istanbulda yaşıyorum doktor adı ve damla adı paylaşmanız mümkün mü?
E

Eliif

4 Mayıs 2026 15:00
Merhabalar. Bizde de tekrar etmişti. İkinci kez kür kullanmıştık. Kontrole götürdüğümde doktorum hafifledi ama tam geçmemiş dedi. Bir de vücudunda egzama oluşmaya başladı demiştim. Bir süre ilaç kullanmayalım demişti doktorumuz. Şu an vücudunda birkaç yerinde yine o sivilcelerden çıktı uyuzla alakalı. Damlanın adı ectopixs. Ancak ben biraz baktım bu uyuzu geçirmiyormuş. Sadece bu sivilceleri tamamen temizletti. Sağlik ocağından yazdırmıştık. Benim geçenlerde vücudum yine kaşınmaya başladı. Bir tavsiye ile Xabion losyonu aldım eczaneden. Üç gün sürdüm 4.gün duş aldım ve yine temizlik. Tamamen geçirdi kaşıntımı. Eğer kızımda yine o sivilcelee yayılırsa çocuklar için olanını alacağım. Yetişkin ayrı çocuklar için ayrı. İnternette sahteleri satılıyormuş o yüzden eczaneden almanız daha iyi olur. Ama siz yine de her şeyden önce bir doktorunuzla görüşün öyle alın
E

Eliif

4 Mayıs 2026 17:48
Hatice Erol
Merhaba Elif hanım, uyuz bebeğinizde geçti mi? Benim bebeğimde tekrar etti bizde tedavi olmamıza rağmen bulaş oldu sanırım bebeğiniz ne kadarlık ve hangi damlayı kullandınız öğrenebilir miyim? Şuan yine 2. Kürü uyguluyoruz geçmez ise başka bir doktora götüreceğim istanbulda yaşıyorum doktor adı ve damla adı paylaşmanız mümkün mü?
Bu arada biz istanbulda değiliz maalesef. Bebeğim 4 aylık oldu şu an
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir