Bebeklerde Fitil Kullanımı
58 görüntüleme
B
Berçem Ü.
21 Ocak 2026 01:39
Arkadaşlar acil yazın bişey sormam gerekiyor

Gönül A.
21 Ocak 2026 01:42
Umarım yardımım dokunur
B
Berçem Ü.
21 Ocak 2026 01:43
Merhabalar 10 aylık oğlum var ve ona paranox fitil kullandım ama tam kullandım yarım değil
Fakat değişiklik olduğunu farkettim hareketlerinde
çok alık alık bakıyor ve hep baygın gibi duruyor
4 saat önce kullandım sizce yan etkisi mi oldu
Fakat değişiklik olduğunu farkettim hareketlerinde
çok alık alık bakıyor ve hep baygın gibi duruyor
4 saat önce kullandım sizce yan etkisi mi oldu
B
Berçem Ü.
21 Ocak 2026 01:47
Çok ateşi vardı ateş düşürücü amacıyla verdim ateşi düştü ama aşırı uykulu gibi
4 gibi uyandı şuan yine uyudu
Endişe ediyorum
4 gibi uyandı şuan yine uyudu
Endişe ediyorum

Gönül A.
21 Ocak 2026 01:52
Vakit kaybetmeden hastaneye başvurun. Doz aşımından dolayı tepki veriyor olabilir. Kullandığınız fiyilin kutusunı yanınıza alın. Uyanık tutun tepki verdirin mümkünse uyutmayın. Eğer çok zor uyanıyorsa bunu sağlık ekiplerine bildirin. Verdiğiniz saati de söyleyin. Öncelikle siz sakin olun. Bebeğinizin en çok size ihtiyacı var. Kan testi ile durumunu açıklarlar. Çok geçmiş olsun.

Gönül A.
21 Ocak 2026 01:54
Eğer gitmek gibi bir şansınız yoksa sabahı beklemek zorundaysanız 112 yi arayın ve durumunuzu anlatın, ambulans istemiyorum çocuk doktorundan bilgi almak istiyorum diyin,eminim içinizi rahatlatacak bir şeyler söyleyeceklerdir ve çok daha doğru adımlar önerirler.
B
Berçem Ü.
21 Ocak 2026 01:56
Bir saat önce uyandı tepki veriyordu mesela bana bakıp güldü falan fakat annelik duygusu olarak anladım ki hareketlerinde farklılık var yani uykulu gibi sürekli
10 aylık şuan ve ben ilk defa fitil kullanıyorum
Acaba bütüm kullandım aşırı doz oldu diye mi bilmiyorum
10 aylık şuan ve ben ilk defa fitil kullanıyorum
Acaba bütüm kullandım aşırı doz oldu diye mi bilmiyorum

Gönül A.
21 Ocak 2026 02:14
Evet, benim bildiğim 1/3 şeklinde kullanır, yan yatırıp dizlerini karnına doğru çekerek yerleştirmeniz en rahat yöntemdir. Uygulamadan sonra kalçalarını birkaç saniye hafifçe bitişik tutmak, fitilin dışarı çıkmasını engeller. 10 aylık bir bebekte doz aşımı karaciğeri yorabilir. Bebeğinizin şu anki uykulu hali, ilacın vücuduna ağır gelmesinden kaynaklanıyor olabilir. Bir doktorun bebeğin bilincini ve hayati bulgularını değerlendirmesi gerekir. Bebeğiniz sesinize veya dokunmanıza tepki veriyor mu? Eğer uyandırmakta çok zorlanıyorsanız veya uyandırdığınızda tekrar hemen kendinden geçiyorsa bu acil bir durumdur. Doktora tam olarak hangi ilacı (Paranox'un hangi miligramını) ve ne kadar verdiğinizi söylemeniz çok kritiktir.
Beklemek riskli olabilir. Parasetamol doz aşımı belirtileri bazen sinsi ilerleyebilir. Ateşin düşmüş olması, ilacın fazla gelmediği anlamına gelmez.
Beklemek riskli olabilir. Parasetamol doz aşımı belirtileri bazen sinsi ilerleyebilir. Ateşin düşmüş olması, ilacın fazla gelmediği anlamına gelmez.
B
Berçem Ü.
21 Ocak 2026 02:15
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun

Gönül A.
21 Ocak 2026 02:19
İçinizin tamamen rahat etmesi ve riskleri elemek için Ulusal Zehir Danışma Merkezi’ni (112 üzerinden veya 114 numaralı telefondan) arayarak durumu anlatmanızı öneririm. Bebeğinizin kilosunu ve verdiğiniz fitilin tam mg değerini (120 mg mı?) soracaklardır. Size evde izlemenin yeterli olup olmadığını veya bir kan testi gerekip gerekmediğini en doğru onlar söyler.