😱bebeklerde Diş Gıcırdatma 😱

278 görüntüleme
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

20 Aralık 2025 18:22
Sevgili anneler, babalar ve tüm bakım verenler 💕
Çok endişelendiğiniz ve sık sık sorduğunuz bir konudan bahsetmek istiyorum; bebeklerde diş gıcırdatma.

diş gıcırdatma çoğu zaman bebeklerin altında hiç bir sebep olmadan yaptığı bir hareket. Her şeyi keşfettikleri gibi bunu da yaparak bazen rahatlıyor bazen de keşfediyorlar ancak diş gıcırdatmayı endişeli mizaçlı bebeklerde daha sık görebiliyoruz bu sebeple stres olduğu bişey varsa örneğin korktuğu bir oyuncak veya sevmediği aktivite bunu yapmayabilirsiniz.
Aynı zamanda bu durum için çocuk doktorunuzla görüşebilirsiniz, bir sürü video ile farklı şeyler var ve endişe ediyorsunuz biliyorum ama 2 yaş altında bu gıcırdatmanın altında nadir parazit sorunu yatar, merak etmeyin :)
Kendi hastalarıma da verdiğim tavsiyem; engellemeye çalışmayın, sürekli uyarmayın, akışta kalın. Keşfetmesine izin verin, kendi kendine unutacaktır 🙏🏼

Konu hakkındaki videoma aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz🫶🏻🍀

https://www.instagram.com/reel/DSfpy0DjSfs/?igsh=MW5kY3B2MjRzczl2Zg==
Z

Zeynep O. K.

20 Aralık 2025 21:11
İyi geceler hocam ikiz kızlarım var bir hafta sonradokuz aylık olacağız iki gün önce kızlarımın bir tanesi diş çıkardı ama üst azı dişi çıktı sorun olurmu diğer kızım sa dişleri yok ama diş etini gıcırdatıp sıkıyor ama alt diş etlerimiz şişmiş ne önerirsiniz ve azı dişi sorun çıkarırmı sonrasında doktora gitmemize gerek var mı şimdiden teşekkür ederim
Yeter O. .

Yeter O. ..

20 Aralık 2025 21:14
Merhaba nazlı hanım kızım 6 ay 10 günlük altta iki dişi çıktı bile sanki ağzı kokuyor mama ile besleniyor öğünlere geçtik az çok süt alerjisi olduğu için onları fazla veremiyorum ağzı kokuyor ama
Yasmina Y. Ö.

Yasmina Y. Ö.

İç Mimar

21 Aralık 2025 06:34
Nazlı hanım merhaba. Konuyla biraz alakasız olacak ama. Benim oğlum 10.5 aylık. Alt iki dişi yeni patladı. Henüz tam çıkmadı. Bunlar ilk dişleriydi. Bugün dilini damağının sağ ve sol tarafına dolandırarak ısırıyor. Dışardan alt çenesini sağa sola hareket ettiriyormuş gibi gözüküyor. Napıyor diye baktım dudağını aralayıp, dilini çevirip onu ısırıyor. Neden oluyor olabilir?
Ş

Şevval Ç.

23 Aralık 2025 11:16
Hocam merhaba bir sorum olacaktı. Bebeğim natal dişli doğdu 15 günlükken çekimi yapıldı bu dişin kökü yok yerine çıkar dedi dr. Şuan 24 aylık yerine diş çıkmadı hala beklemeli miyim yoksa çıkmayacak mı?
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

24 Aralık 2025 16:47
@Zeynep Ocak Koğa Zeynep hanım merhabalar, diş çıkarma sırasının herhangi bir önemi yok. Sadece iyi bakım ve fırçalama çok önemli 💕 diş çıktıktan 6 ay sonra ilk ziyaretinizi yapın 🍀
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

24 Aralık 2025 16:47
@Yeter Okatan bakımı nasıl yapıyorsunuz?
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

24 Aralık 2025 16:48
@Yasmina Yılmaz Öksüztepe bu durum bazen reflü göstergesi olabilir ancak takip edilmesi gerekir ve çocuk doktoru tarafından değerlendirmelidir bildiğiniz üzere ben diş hekimiyim o yüzden bu konu hakkında kesin bir bilgi vermem çok doğru olmaz. Ancak bazen çocuklar diş çıkarma döneminde dişleri ağrıdığı için de bunu yaparlar lütfen yakından takip edin soğuk uygulama yaptığınızda bebeğiniz rahatlıyor mu buna bakın, gün içerisinde olabildiğince eline sert ve güvenli soğuk Sebzeler verin mesela havuç. 🥕
Bir hafta sonra tekrar haberleşelim 💕
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

24 Aralık 2025 16:50
@Şevval Ç Şevval hanım dişin Natal diş olup olmadığı bir çocuk diş hekimi tarafından kontrol edilmeli, bu konu hakkında bir şey söyleyemem. Dişin gelip gelmeyeceği ancak bir röntgen ile belli olur, endişeniz var ise diş hekimi ile görüşmenizi ve röntgen çekilmesini tavsiye ederim.
Yeter O. .

Yeter O. ..

24 Aralık 2025 17:04
Mama içiyor nazlı hanım bide yeni yeni ek gıda başladım ek gıdadan önce de kokuyordu biraz
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

24 Aralık 2025 17:30
Dişleri mutlaka kıllı fırça ve macun ile fırçalayalım, ben dişlere nasıl bakım yaptığınızı sormuştum. Daha önce yazıştık diye hatırlıyorum sizinle, bebeklerde bakım serisini izlemenizi tavsiye ederim ☺️

https://www.instagram.com/reel/DQRgFHMjaPJ/?igsh=MTZuZm4yNXRsbDdmNA==
Yeter O. .

Yeter O. ..

24 Aralık 2025 17:31
Dişlerini hiç fırçalamadım nazlı hanım
M

Melek A.

25 Aralık 2025 08:41
Hocam merhaba 23 aylık 3 gündür uykusunda dişlerini sıkıyo gıcırdatıyo çığlık atarak uyanıyor ve malesef gece uykusu hiç yok saat başı aglayark yatakda dönüyor bır yerı ağrıyor gıbı ama çözemedim parazıt gözümle görmedim ama 2 kere tedavı gördük agzı açık uyuyo salyası akıyor bır çözümü yokmu uykusuzluktan mahvolduk
Ş

Şevval Ç.

25 Aralık 2025 11:49
Cok tesekkürler cevabınız icin
Z

Zeynep O. K.

25 Aralık 2025 19:21
Nazlı hanım çok teşekkür ederim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir