Bebekler Ne Zaman Tam Döner?
322 görüntüleme
A
Aslihan Ö.
26 Haziran 2025 06:49
Günaydın..
Oğlum 5 aylık. Karın üstü yatırdığımda kollarıyla kendini kaldırmıyor. Sadece kafasını kaldırıyor. Kolları yana doğru açıyor ve ayaklarını da havaya kaldırıyor. Kendini kaldırma çabası yok. Sky diving yapar gibi bir pozisyonda duruyor.
Sırt üstü yattığında ise ancak omuz üstüne dönüyor. tam dönme yok henüz normal mi? Uzağına oyunca vs koyduğumuzda yana doğru yay gibi gerinip almaya calisiyor ama dönmüyor.
Basını tutabiliyor, destekli oturabiliyor. Geri geri sürünebiliyor. Henüz tam dönmemesi bir sorun mu? Sosyal medyada gördüğüm bebekler 4.ayda dönmeye başlıyor. Benimle aynı dönemde doğum yapan kadının bebeği bir aydır kollarıyla kendini kaldırabiliyor. Benim oğlum kollarını önüne almıyor bile.
Oğlum 5 aylık. Karın üstü yatırdığımda kollarıyla kendini kaldırmıyor. Sadece kafasını kaldırıyor. Kolları yana doğru açıyor ve ayaklarını da havaya kaldırıyor. Kendini kaldırma çabası yok. Sky diving yapar gibi bir pozisyonda duruyor.
Sırt üstü yattığında ise ancak omuz üstüne dönüyor. tam dönme yok henüz normal mi? Uzağına oyunca vs koyduğumuzda yana doğru yay gibi gerinip almaya calisiyor ama dönmüyor.
Basını tutabiliyor, destekli oturabiliyor. Geri geri sürünebiliyor. Henüz tam dönmemesi bir sorun mu? Sosyal medyada gördüğüm bebekler 4.ayda dönmeye başlıyor. Benimle aynı dönemde doğum yapan kadının bebeği bir aydır kollarıyla kendini kaldırabiliyor. Benim oğlum kollarını önüne almıyor bile.
S
Sinem S.
26 Haziran 2025 17:00
Tam olarak benim bebeğimde bu şekilde şuan 5 ay 10 günlük yüzüstünden sırtüstüne dönme çabası var ama beceremiyor ağlayarak benim almamı bekliyor
A
Aslihan Ö.
26 Haziran 2025 18:23
benimkinin yüzüstğndeyken hiçbir çabası yok. sadece kafasını kaldırıyor. elini uzatıp önündeki oyuncağı bile almaya calismiyor. ağlamıyor da.
S
Sinem S.
26 Haziran 2025 20:03
Bizdede yeni başladı ama çoğu zaman istekli değil ben de sabırla bekliyorum bizimki 4 buçuk aylıkken almaya çalışırdı gitmeye çalışırdı şimdi bıraktı onları dönmeyi nasıl öğrenicek bilmiyorum
S
Sinem S.
27 Haziran 2025 20:18
Bugün başka bir doktora 6. Ayda hala dönemiyor diye soru gelmiş o da cevaplamış normal değil nöroloji görmesi gerek demiş şimdi ben de endişelenmeye başladım gerçi 6 aylık olmamıza daha var ama hiç tam dönecek gibi değil
A
Aslihan Ö.
27 Haziran 2025 20:20
benimkinde de hiç ışık yok valla. sürekli yerde bırakıyorum belki döner diye ama ancak yarım dönüyor
S
Sinem S.
27 Haziran 2025 20:22
Bizimki çok durmuyor toplasan 5 dakika tüm gün ancak duruyor acaba benim yüzümden mi dönmüyor diyorum ama durmuyor o şekilde
S
Seçil B.
28 Haziran 2025 04:20
Benim bebeğim de 1 hafta sonra tam 6 aylık olacak ama dönmüyor. Geçen hafta bir kaç kes sırt üstünden yüzüstüne döndü ama şuan desteklesem bile geri atıyor kendini bir de sesli gülmüyor çok endişeleniyorum
S
Sinem S.
28 Haziran 2025 04:36
Dönmüş sonuçta demek ki yapabiliyor ama yapmak istemiyor endişelenmeyin bence siz güldürsenizde mi gülmüyor
E
Elif K.
10 Temmuz 2025 18:45
Aslıhan hanım suanki durumunuz nedir acaba ben de tam olarak aynı şeyleri yaşıyorum malesef endişe ediyorum
S
Sinem S.
10 Temmuz 2025 20:00
Benimkisi 6 ayına girdi dün hala dönmüyor a a desteksiz kısa süre otırabiliyor
S
Seçil B.
17 Temmuz 2025 08:27
Merhaba arkadaşlar benim bebeğim de 6 ay 13 günlük ve hala dönmüyor sizlerde durum nedir?
A
Aslihan Ö.
17 Temmuz 2025 09:01
@Seçil Balci oğlum su an 175 günlük. artık sırtüstünden yüzüstüne dönebiliyor son 1 haftadır. ama hala kallorının üzerinde gövdesini kaldıramıyor.
M
Mısra H. ..
17 Temmuz 2025 11:16
Oğlum 6 aylık. Yaklaşık 1 aydır tam tur dönüyor. Biraz zorlanmasına fırsat verin derim. Ağlayınca hemen almadım ben. Kendini zorlamasina izin verdim. Hatta sürünmeye başladı. Ağlayınca hemen kaldırmayın yüz üstü pozisyondan. Eminim çok önemli sağlık sorunları yoktur. ✨🌷
K
Kdruurrr
20 Temmuz 2025 19:34
Benim oğlum şuan 8 aylık olmak üzere daha 20-25 gündür dönüyor yani 7 ayı geçmişti tam dönmeye başlaması önce yüz üstünden sırt üstüne tek taraflı dönüyordu 1 hafta filan öyle döndü sonra biraz ben destekledim sırt üstünden dönmesi için bi gece uykudan uyandığında iki taraflı da dönmeye başladı bi anda çok şaşırdık bence siz de dikkat edin bi anda dönerse :) merak etmeyin 9. Aya kadar olması gerekiyor 9. Aydan sonra problem diye biliyorum benim doktorum da aynısını söyledi
C
Cemre K.
22 Temmuz 2025 19:47
Aynı şeyleri bizde yaşıyoruz. Oğlum 6 aylık yüz üstü kafa kaldırıyor ama kollardan destek almıyor yana doğru dönüyor ama tam olarak dönmüyor
D
Derya T.
1 Ağustos 2025 21:57
Benim de aynı endişelerim vardı oğlum 7. Ayında birden dönmeye başladı sanki aylardır dönüyormuş gibi bir profesyonellikle çok şaşırdık mutlu olduk . Günü gelince bence yapacaktır biz anne babalar biraz aceleci davranıyoruz stres yapıyoruz kendimize . İstediği zaman yapacaktır