Bebek Stereotipik Hareketler

127 görüntüleme
E

Ece E.

16 Haziran 2025 06:37
Merhaba. Bebeğim düzeltilmiş yaşı ile 10 aylık (36+0 doğdu). Gün içinde sürekli kanat çırpma el döndürme hareketi yapıyor (heyecan ve boşluk halinde). O an eline bir şey verince duruyor ama. Tutunarak ayağa kalkma, emekleme, sosyal gülümseme, ba ba ba / de de de / me me me heceleri var (anlayarak ait olduğu kişiye bakarak), al ver gel git anlıyor ve yapıyor (hatta ingilizcelerini bile). Nörolojik açıdan muayeneye gerek var mıdır? Endişelenmeli miyim el hareketlerinden? 9.ayda anca desteksiz oturdu düşmeden. B12 eksikliği olduğu için motor gelişimi yavaştı sanki, denge probleminden hareket edememesnden ötürü ellerini alışkanlık haline getirmiş olabilir mi?
Zeynep U. .

Zeynep U. ..

16 Haziran 2025 06:48
Bebeklerde genelde bu hareketlerin normal olduğunu söylüyorlar sizin sosyal gülümseme var ve ismine tepki veriyorsa sıkıntı yoktur ama içiniz rahat etmeyecekse doktora gidebilirsiniz benim bebeğim 7 aylık oda heyecanlanınca bu hareketleri yapıyor
E

Ece E.

16 Haziran 2025 06:54
Peki ne zaman geçmesi beklenir? Siz özellikle bir şey yapıyor musunuz engellemek için?
S

Sinem Ç.

17 Haziran 2025 11:31
Bence bu sosyal medya videoları bizi bu kadar tedirgin hale getiriyor. Bir ara ben de bebeğimin bu hareketlerine çok takık hale gelmiştim. Bir arkadaşım var 2 çocuğunda da aspergen sendromu teşhisi olduğu için süreçlere çok hakim, onunla paylaştığımda bu aylarda göz kontağının sosyal gülümseme vs varsa bir sorun olmadığını, henüz kas sistemi gelişmekte olduğu için bu hareketlerin çok benzer olduğunu ama aynı şey olmadığını söyledi. Bebeğim 9 aylık. Tabi ki takip etmek çok önemli ama şu anlık normal olduğunu düşünüyorum

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir