Bebek Kilosu
442 görüntüleme
B
Berrak E.
4 Mayıs 2026 16:38
Kızım 39. Haftada kordondaki şekil anomalisinden dolayı 1.600 kg, 44 cm ve baş çevresi 32 cm doğdu 20 gün yoğun bakımda kaldı 2 kilo ile taburcu oldu şu an bebeğim 9 aylık 6 buçuk kilo boyu 66 cm baş çevresi 45 cm süt alerjisinden dolayı diyet mama kullanıyor kilo alımı yavaş çok üzülüyorum bizim gibi olan anneler bebekler var mı :(
E
Esra B. B.
Premium Üye
4 Mayıs 2026 17:11
Aslinda bakarsaniz 6 ayda 4 bucuk kilo almis bu kotu bir alim degil bebeginizi buraz oremature gibi derlendirmeniz lazim... dokyorunjz ne diyor o daha onemli her cocuk farkli uzulmenizi anliyorum ama sagliksal bir sorunu yoksa bu daha onemli
B
Berrak E.
4 Mayıs 2026 17:24
Çok şükür sağlığı yerinde evet kendi eğrisinde kilo alımı iyi ama insan ister istemez çevresindeki aynı aylık bebeklerle kıyaslayıp üzülüyor etrafımda kızımdan küçük çok bebek var hepsi kızımdan cüsseli görünüyor üzülüyorum. O yüzden bizim gibi olanlar var mı diye merak ettim. Doktorumuz da minyon bir çocuk olacak sorun yok diyor şükrediyorum ama aynı zamanda da bazen takıyorum işte
L
Lale
Premium Üye
4 Mayıs 2026 17:31
Berrak hanım benim de kızım küçük doğdu küçük ilerliyor. Beslenme sorunumuz var asla beslenmek istemiyor haliyle kilo alamıyor. Ben zorla veriyorum mamayı ek gıdayı. Çok yıpratıcı bir durum. Her gören ne kadar küçük kaç aylık diyor rüyalarıma bile giriyo artık. Onun da alerjisi var siz hangi mamayı kullanıyorsunuz
B
Berrak E.
4 Mayıs 2026 17:34
Evet çevrenin tepkileri üzüyor zaten insanı :( biz evolvia rp 2 kullanıyoruz doktor raporu ile temin ediyoruz. Ancak tadı çok kötü içemiyor ki çocuk kilo alsın. Şimdi süt alerjisi takip ediliyor inşallah normal mamaya geçeriz onu kullanır severse kilo alır diye umut ediyorum. Siz hangi mamayı kullanıyorsunuz
L
Lale
Premium Üye
4 Mayıs 2026 18:00
Evet çevrenin tepkileri üzüyor zaten insanı :( biz evolvia rp 2 kullanıyoruz doktor raporu ile temin ediyoruz. Ancak tadı çok kötü içemiyor ki çocuk kilo alsın. Şimdi süt alerjisi takip ediliyor inşallah normal mamaya geçeriz onu kullanır severse kilo alır diye umut ediyorum. Siz hangi mamayı kullanıyorsunuz
B
Berrak E.
4 Mayıs 2026 18:02
İnşallah bir an önce alerji geçer de normal mama ile kilo alırlar
S
Serap O.
4 Mayıs 2026 18:54
Anneler lütfen üzülmeyin sokakta bir çok çocuk kendi kendine buyuyor lütfen çok takilmauin benimde bebeğim minyon küçük çok çok takıyorum sonra boş olduğunu kendime hatırlatıyorum Allah başka dert vermesin
B
Berrak E.
4 Mayıs 2026 19:14
Haklısınız amin amin Allah bebeklerimize sağlık versin
H
Hilal T.
Premium Üye
8 Mayıs 2026 21:51
Benim bebeğim 5 aylık kilosu 6.200. Doğum kilosu 3 kiloydu. Doktor yeterli kilo alamamış minyon bir bebek dedi iki gün önce. Bende sütüm yetmiyor diye mamada vermeye başladım. Umarım bir an önce toparlar sağlık sorunu olmasın yeterki bunada şükür. Ama dediğiniz gibi insan diğer bebeklerle kıyaslıyor veya dışarıdaki insanlar 5 aylık olduğunu duyunca çok şaşırıyor buda canımı sıkıyor ister istemez. Evladıma yetemediğimi düşünüyorum
B
Berrak E.
8 Mayıs 2026 22:08
Evet bu his geçmiyor maalesef öyle olmadığını biliyoruz ama yine de kendimizi yetersiz hissediyoruz işte. Daha bugün yaşadım bir teyze gelip buna yemek yedir zayıf bu dedi. Yok ben yedirmiyorum böyle seviyorum ben aç bırakıyorum çocuğu dedim. Delirtti insanlar artık ama bebeklerimiz için dayanacağız mecbur
B
Berrak E.
8 Mayıs 2026 22:09
Benim bebeğim 5 aylık kilosu 6.200. Doğum kilosu 3 kiloydu. Doktor yeterli kilo alamamış minyon bir bebek dedi iki gün önce. Bende sütüm yetmiyor diye mamada vermeye başladım. Umarım bir an önce toparlar sağlık sorunu olmasın yeterki bunada şükür. Ama dediğiniz gibi insan diğer bebeklerle kıyaslıyor veya dışarıdaki insanlar 5 aylık olduğunu duyunca çok şaşırıyor buda canımı sıkıyor ister istemez. Evladıma yetemediğimi düşünüyorum
A
Aycan G.
10 Mayıs 2026 23:59
Bebeğinizin dogum kilosu ve boyu bizimki ile cok benziyor benimde oglum 34 hafta 1300 gram dogdu ve şuan sizin gibi 9 aylik 6500 kilo, bagirsak tepkilk alerjisi var ve cok zor kilo alıyor. Süreç yıpratıcı biliyorum ama artık akışına bıraktım
B
Berrak E.
11 Mayıs 2026 00:10
Bebeğinizin dogum kilosu ve boyu bizimki ile cok benziyor benimde oglum 34 hafta 1300 gram dogdu ve şuan sizin gibi 9 aylik 6500 kilo, bagirsak tepkilk alerjisi var ve cok zor kilo alıyor. Süreç yıpratıcı biliyorum ama artık akışına bıraktım
Yükleniyor...