Bebek Kilosu

435 görüntüleme
Merve S.

Merve S.

Premium Üye
25 Nisan 2026 09:42
Kız bebeğim 3450 g doğdu boy 51cm.Şimdi 4 ay 24 günlük kilo 6100 boy 64 cm . Az kilo alıyor sadece anne sütü ile besleniyor çünkü asla mama içmiyor biberon tutmuyor. Farklı marka biberon ve mamalar denedim olmadı. Kilosu çok mu az üzülüyorum
A

Amine ..

25 Nisan 2026 09:48
Boyuda kilosuda gayet normal endişe etmeyin
T

Tülay A.

25 Nisan 2026 10:16
Ben de aynı dertten muzdaribim oğlum 5 aylık sadece anne sütü ile besleniyor geçen ay sadece 400 gr almıştı bu ay daha da az 200 gr kadar almış doktor iki öğün mama takviyesi ver dedi ama oğlum biberon almıyor mama yemiyor . Biberona nasıl alıştırabilirim lütfen yardımcı olun
M

Meliha T.

25 Nisan 2026 10:18
Kilosu gayet normal ayına göre zaten artık 4 cü ayda kilo alımı eskisi gibi hızlı olmuyor ve gittikçe azalıyor mamaya da hiç gerek yok bence
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
25 Nisan 2026 10:27
Bebeğinizin Kilo Alımı Hakkında

Kız bebeğinizin doğum kilosu 3450 g, boyu 51 cm. Şimdi 4 ay 24 günlük ve kilo 6100 g, boyu 64 cm. Sadece anne sütü ile besleniyor ve mama veya biberon kullanamıyor.

Değerlendirme

Bebeğinizin kilo alımı şu ana kadar ortalama 2650 g (6100 - 3450) / 4.8 ay ≈ 552 g/ay. Bu, Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) belirlediği normal kilo alımı aralığına göre biraz düşük görünüyor.

Ancak, sadece anne sütü ile beslenen bebeklerde kilo alımı daha yavaş olabilir. Ayrıca, bebeğinizin boyu ve bez sayısı gibi diğer gelişim göstergeleri de normal görünüyor.

Öneriler

1. Anne sütü ile beslenmeye devam edin: Sadece anne sütü ile beslenen bebekler, mama ile beslenen bebeklere göre daha yavaş kilo alabilir. Bu nedenle, anne sütü ile beslenmeye devam etmek önemlidir.
2. Biberon ve mama denemelerine ara verin: Biberon ve mama denemeleri stresli olabilir. Bebeğiniz hazır olduğunda, tekrar denemek daha iyi olabilir.
3. Doktorunuzla görüşün: Bebeğinizin kilo alımı ve genel sağlık durumu hakkında doktorunuzla görüşün. Doktorunuz, bebeğinizin ihtiyaçlarına göre özel önerilerde bulunabilir.

Gelişimi Takip Edin

Bebeğinizin gelişimini takip etmek için:

Kilo ve boyunu düzenli olarak ölçün
Bez sayısını ve genel sağlık durumunu izleyin
* Doktorunuzla düzenli kontroller yapın

Endişeleriniz varsa, doktorunuzla görüşmekten çekinmeyin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Bebeğinizin Kilosu Normal mi?
2. Bebeğinizin Kilosu Normal mi?
3. Bebeğinizin Kilosu Normal mi?
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Merve S.

Merve S.

Premium Üye
27 Nisan 2026 17:38
Büşra Aksoy
Benim bebeğim 2465 gr doğdu şu an altı aylık ve 6200 gram
Sadece anne sütü ile mi besleniyor
Merve S.

Merve S.

Premium Üye
27 Nisan 2026 17:40
Tülay Alkan
Ben de aynı dertten muzdaribim oğlum 5 aylık sadece anne sütü ile besleniyor geçen ay sadece 400 gr almıştı bu ay daha da az 200 gr kadar almış doktor iki öğün mama takviyesi ver dedi ama oğlum biberon almıyor mama yemiyor . Biberona nasıl alıştırabilirim lütfen yardımcı olun
3 farklı marka biberon ve mama denedim hatta süt sağıp denedim kabul etmedi bende pes ettim artık. Doğum kilosu ve şimdiki kilosu nedir
T

Tülay A.

27 Nisan 2026 17:59
Merve Sarıyar
3 farklı marka biberon ve mama denedim hatta süt sağıp denedim kabul etmedi bende pes ettim artık. Doğum kilosu ve şimdiki kilosu nedir
Doğum kilosu 3 kilo 60 gr , şimdiki kilosu 7 100 gr. Bi iki çeşit biberon denedim ama yok artık ben de bebe bisküvisi muz ceviz mama karışımı yapıp vermeye başladım günde iki kere zaten altı aylık oldu neredeyse , bu kadar bebek biberon emerken bizimkiler neden emmez anlamıyorum, ben de süt sağıp denedim o da olmadı
Merve S.

Merve S.

Premium Üye
27 Nisan 2026 23:29
Büşra Aksoy
Ben ek gıdaya da başladım çünkü çocuğum yemiyordu yani yeterince anne sütü de alamıyor sütüm çok azaldı sağım yapıyorum ama arttıramıyorum iki göğsümde de yara var çünkü 4:30 ayı biter bitmez ek gıdaya başlamıştım meyve püresi yoğurt ve bebe bisküvisi
Anladım biz henüz ek gıdaya başlamadık [5.ay](5.ay) dolmak üzere.Sütümün yetip yetmediğini de artık anlayamıyorum.Biraz akışına bıraktım sağlıklı olsun kiloyu takmamaya çalışıyorum
Merve S.

Merve S.

Premium Üye
27 Nisan 2026 23:32
Tülay Alkan
Doğum kilosu 3 kilo 60 gr , şimdiki kilosu 7 100 gr. Bi iki çeşit biberon denedim ama yok artık ben de bebe bisküvisi muz ceviz mama karışımı yapıp vermeye başladım günde iki kere zaten altı aylık oldu neredeyse , bu kadar bebek biberon emerken bizimkiler neden emmez anlamıyorum, ben de süt sağıp denedim o da olmadı
Maşallah kilosu gayet güzel.Bazı bebekler sevmiyor.Benim bebeğim emzik de almadı biberon da. Biberonu 3 aylıkken denedim belki ben geç kaldım o yüzden alışamadı.Ama emziği doğar doğmaz denedim onu da istemedi.
Z

Zeynep E.

27 Nisan 2026 23:48
Benim bebeğim 3 kilo doğdu şuan 4 buçuk aylık 6 kilo hiç gelişmiyo
B

Bahar K.

6 Mayıs 2026 23:13
Benim bebeğim de 35+5 te 2600 gr doğdu. Anne sütünü çok az aldı şuan da sadece mama ile besleniyor. Şuan 4 ay 23 günlük ve kilosu 9.5. Kilosu çok fazla ne yapmam lazım
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir