Bebek Kilosu

82 görüntüleme
A

Ayşegül C.

13 Nisan 2026 17:12
Bebeğim 37 wlık 2450 gram ıugr doğdu. Doğum boyu 47 cm baş çevresi 34 cm idi. Sağımla anne sütü alıyor sadece. Süt alerjisi mevcut aynı zamanda. Güncel kilosu 6000 gram boy 61 cm baş çevresi 42,5 cm. Gelişimi nasıl? Ek gıdaya ne zaman geçmeliyim ?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

13 Nisan 2026 17:12
Bebeğinizin gelişimini değerlendirmek için öncelikle bazı temel bilgileri gözden geçirelim:

- Doğum kilosu: 2450 gram
- Doğum boyu: 47 cm
- Doğum baş çevresi: 34 cm
- Güncel kilo: 6000 gram
- Güncel boy: 61 cm
- Güncel baş çevresi: 42,5 cm

İlk 5 ayda doğum kilosunun 2 katına ulaşması beklenir. Bebeğiniz doğum kilosunun yaklaşık 2,45 katına ulaşmış, bu açıdan güzel bir kilo alımı gerçekleştirmiş. Boy ve baş çevresi de normal seyirde.

Süt alerjisi olduğu için ek gıdaya geçiş doktorunuzun tavsiyesiyle yapılmalıdır. Genel olarak, anne sütü alan bebeklerde 6. ayda ek gıdaya başlanması önerilir, ancak alerji durumları göz önünde bulundurularak bu süre uzatılabilir veya değiştirilebilir.

Ek gıdaya ne zaman geçmelisiniz?

1. Doktorunuzla görüşün: Öncelikle bebeğinizin doktoruyla görüşerek süt alerjisi ve gelişimi hakkında detaylı bir değerlendirme yapın.
2. 6. ay dolduktan sonra: Eğer doktorunuz 6. aya kadar beklemekte bir sakınca görmüyorsa, bu dönemde ek gıdaya başlayabilirsiniz.
3. Alerjiyi takip edin: Süt alerjisi durumunu yakından takip edin ve doktorunuzun önerdiği şekilde hareket edin.

Ek gıdaya geçişte şu adımları takip edebilirsiniz:

1. Tek öğün ek gıda: İlk olarak, tek bir öğün ek gıda ile başlayın (örneğin, pirinç unu maması veya yoğurt).
2. Küçük miktarlarla başlayın: İlk olarak küçük miktarlarla (1-2 çay kaşığı) başlayıp, yavaşça miktarını arttırın.
3. Yeni gıdalara dikkat: Her yeni gıdaya 2-3 gün ara vererek, olası alerjilere dikkat edin.

Bebeğinizin gelişimi ve sağlığı hakkında en doğru bilgiyi doktorunuzdan almayı unutmayın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kilo Soruları/bilgilendirme
2. Bebeğinizin Kilosu Normal mi?
3. Bebeğinizin Kilosu Normal mi?
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
H

Hatice İ.

13 Nisan 2026 23:35
Asistana özelden nasıl soru sorulabiliyor
A

Ayşegül C.

13 Nisan 2026 23:44

Hatice İkra

Asistana özelden nasıl soru sorulabiliyor

Asistana sor diye bi buton oluyor yazının altında
H

Hatice İ.

13 Nisan 2026 23:50
Baktımda hicbir yerde bulamadım uygulama biraz karışık acaba premium üye olmadığım için mi o butonu bulamadım
A

Ayşegül C.

13 Nisan 2026 23:52
Olabilir Hatice hanım ben premium üyelik almıştım

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir