Bebek Kafa Sekil Bozukluğu
60 görüntüleme
A
Aycan K. Ü.
9 Ağustos 2025 20:37
Merhaba kızımın sağ tarafında sivrilik var. Israrla o tarafın üzerine yatıramıyorum. Suan 4 aylık. Yüzüstü uyutmayi önerdi doktorumuz ona da bi türlü yaptıramadım nasıl alıştırabilirim önerileriniz var mı
İ
İpek B. Z.
12 Ağustos 2025 09:31
Tummy time cok yaptirin, internette tortikolis egzersizleri videolarina bakip oradaki hareketleri yaptirin, boynunun sol tarafina masaj yapin. Mümkünse bir ultrason cektirip tortikolis var mi baktirin. Benim oğlum su an 8 aylik oldu, o da hep sağa yatmayi tercih ediyordu, tortikolis diye bir şey oldugunu fark edip ultrason cektirdik, uyanıkken de sağa yatik tutuyordu kafasini ama ultrasonda tortikolis çıkmadı. Yine de düzelme olmayinca 4. ayda fizyoterapiste götürdüm ve masajla rahatladi, boynunu sola da çevirir oldu ama yatış tercihi hep sag devam etti. En sonunda 6 aylıkken doktor değiştirdim ve o doktor bize kasktan başka bir şekilde düzelme artik olmaz dedi. Simdi 1 bucuk aydir kask kullanıyor, gunde 23 saat takıyor maalesef. Forumda özellikle benim oglumun durumuna benzer olaylara yazıyorum annelere, kask takilmasina gerek kalmadan önlem alin diye. Aglamasina kiyamayip destek yastik kullanamadik biz ve tummy time cok yaptirmadik ama simdi anlıyorum ki cok önemliymiş. Sola yatıyorsa tummy time yaparken sag tarafindan sevdiği oyuncak, ses cikaran nesne falan gösterip sola çevirmesini saglayin bol bol. Dedigim egzersizlere ve tortikolis boyun masajlarına da bakin, tortikolis olmasa bile boynundaki kaslarda gerilimi azaltıp sağa dönmesine yardimci olacaktir. Sevgiler;)