Bebek ile Tatil

66 görüntüleme
G

Gamze G. D.

11 Haziran 2025 06:01
4aylık bebeğmi var Sivas'ta yaşıyorum. Muğla'ya gitme durumumuz vardı ama Araçla gideceğiz 13 saat yol, deniz, güneş, hava değişimi bizi çok zorlar mı? Henüz ilaç kullanmak için de çok küçük hava değişiminden korktuk bu süreç için bilgi verir misiniz? Ağustos'a sonuna doğru yani ertelesek 7 aylık bebekle yine aynı sıkıntılar yaşanır mı? Bebekle deniz tatili hakkında bilgi verir misiniz.
Osman G.

Osman G.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

11 Haziran 2025 07:46
. Konu hakkında ayrıntılı bir video yapmıştım. Onu birazdan sizle paylaşırım ama tek seferde 13 saatlik yol bir bebekle işkence haline gelebilir. Daha öncesinde ben de bu tarz yolculuklar yaptım ve yolculuklar yaparken genellikle her 2 saatte 1 durarak ve en az bir gece bir yerde konaklayarak yolu tamamladım ve gayet de rahat bir yolculuk oldu…

https://youtu.be/kkTSP-i0T_8?si=YnEgWOT7hmRZatlC
C

Canan Ç. Y. ..

11 Haziran 2025 11:32
Bende çok kısa zaman önce İstanbul Antalya yolculuğu yapmış biri olarak söylemek isterim ki 5.5 aylık bebeğimle
Gece çıkma ihtimaliniz var ise bu uzun yolculuğa gece çıkın çünkü uyuyorlar ve rahat geçiyor yolun neredeyse yarısından fazlası bu şekilde geçebiliyor , burada park puset vr ise emniyet tkemerine takılabilen puset çok büyük rahatlık
Sabah olunca uyanınca mola verip alt değiştirme üst değiştirme emzirme ya da mama işlemlerini yapıp oto koltuğuna koyup ve her iki saatte 1 durarak ilerledik.
Çok güneş vurmamasina dikkat edin araba içine çünkü gerçekten işkence olabiliyor sevmiyor ve rahatsız oluyorlar

Denize ise sadece 2 kere vücudunu ve ayaklarını soktum hemen duş aldırıp mayosunu çıkardım ve 10:00 16:00 saatleri arasında asla güneşe çıkarmadım uyku düzenini bozmadim
Bebeğe göre sekillendik hep ben yüzerken babasi baktı babasi yuzdu ben baktım bu şekilde guzel sorunsuz sağlıklı bir tatil oldu 🫡

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir