Bebek i̇hti̇yaçlari

976 görüntüleme
B

Betül B. ..

29 Mayıs 2025 16:48
Bebeğimize gereksiz fazla eşya almamaya özen gösterin. Çünkü çok hızlı büyüyorlar. Özellikle kıyafetler. Siz siz olun olabildiğince kendinize vakit ayırarak program oluşturmaya özen gösterin umarım bebeğimiz kolik bir bebek değildir
B

Buse N.

29 Mayıs 2025 16:52
Kesinlikle doğru ben bi heycanla bir sürü kıyafet aldım hiç giydiremediğim kıyafetleri var. Doğumdan sonra kilosuna göre alın derim
E

Elif G. ..

29 Mayıs 2025 17:13
Kolik bir bebeginiz varsa malesef kıyafet değiştirmek çile haline geliyor. Bebek için en konforlu ve kullanışlı kıyafet hangisi olacaksa onu almanızı öneririm arkadaşlar.
Tolga Ş.

Tolga Ş.

Yazılım Geliştirici

29 Mayıs 2025 17:22
Özellikle ayakkabı vs. almak çok gereksiz oluyor. Neredeyse hiç giyilmeden küçücük kalıyor.
Osman G.

Osman G.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

29 Mayıs 2025 20:56
Yakın zamanda ürünlerle ilgili inceleme videoları ve içerikleri hazırlayabilirim talep gelirse. Yukarıda söylenilenlere sonuna kadar katılıyorum çünkü biz de süreçte gereksiz gaza gelip ürünler alan günün sonunda da bir çoğunu etrafına hediye eden bir aile idik. Fakat kesinlikle almanız gereken ürünlerde olduğunu söyleyebilirim.
S

Saliha A. ..

9 Haziran 2025 22:13
Makinenizin boyutuna göre kıyafet hesaplaması yapabilirsiniz mesela kıyafetleri haftada bir yıkacaksanız bebek küçükken günde 2 hatta belki üç kere zıbın değişimi olabilir o yüzden zıbınları alacaksanız 3 ay ve sonrası büyüklükte almanızı tavsiye ederim. Eldiven gereksiz sadece alt üst takımlar veya kışsa şapka alt üst takımlar alabilirsiniz yine bebeğe bağlı olarak sonrasında da alabilirsiniz çok kusan bir bebek çok kıyafet ister ama kusma problemi yoksa ortalama beş altı kıyafet maks on kıyafet yeterli olacaktır. Biberon emzik gereksiz illa mama vermeyi düşünmüyorsanız doğumdan sonra hemen ulaşılabilir alınabilir. Sağım makinesi vs de aynı şekilde.
D

Dinemis Y. G.

12 Haziran 2025 09:56
Kesinlikle katılıyorum, bilhassa çıtçıtlı ve düğmeli şeylerden uzak durmak gerekiyor
Burcu K.

Burcu K.

13 Haziran 2025 21:26
Bende Yenidoğan zıbınlarından sadece beş tane almıştım. Ama oğlum sürpriz yaparak 2500 gram doğdu ve biz ona yirmi gün boyunca sadece Yenidoğan zıbınlarından giydirebildik. Ama hiç gidip yenisini alalım demedik şimdi sükürler olsun 24. Günü ve 3 aylık olan zıbınlarından giyiyor. Bencede doğumdan sonra alısveriş yapmak daha mantıklı.
T

Tuğba K.

17 Haziran 2025 11:45
Bebek arabasını çift taraflı alın ben ilk bebeğim çift taraflı bebek arabası olduğunu bilmiyordum tek taraflı aldım hiç kullanışlı değil
B

Balkım Ö.

19 Haziran 2025 14:10
Kesinlikle ama kesinlikle ilk bebişi olanlara tavsiyedir :) fazla kıyafet almamak lazım bebekler okadar hızlı büyüyor ki hızına inanamıyorsunuz nerdeyse bir tulumu bir kez giydiğini biliyorum.. Temel gereksinimleri almak lazım sosyal medyada moda olan ıvır zıvır gereksiz ne bulduysam ilk bebeğin heyecanıyla aldım inanın çoğu işlevsizmiş..
L

Lale K.

29 Haziran 2025 19:28
Bence kıyafet alırken dikkat edilmesi gereken kış bebeğimi yaz bebeğimi.kisda doğan bebek kakası bir tasdiysa birsuru kıyafete ihtiyacı ola bilir.ve kurutma makinesi yoksa yıkanma kuruma ütüleme derken elde kıyafet kalmaya bilir.ama yaz bebeği tek zıbın bile yeterli ve hava sıcak aynı gün kuruyor
L

Lale K.

29 Haziran 2025 19:35
Bazi temel ihtiyaçlar dışında bebek dogdukdan sonra ihtiyaca göre gidilse daha iyi.mesela ben birsuru ağız mendili ve yakalık aldım.ama bebeğim yakalıkları hep cekistirdi hiç sevmedi diye takamadim.agiz mendilini çok az kullandım.muslik örtü çok kullandım.cok dediğimde 4-6arasi olması yeterli.koltuga bile koysam altına temiz olması açısından muslin örtü serdim.corap çok fazla almışım.bosuna.cogunu giymedi bile.kis bebeği için dışarı çıkarken 2tane kalın tulum olsa yeterli bence.eldiven 1tane bile yeterli.zibin düğmeli ve fermuarlı arasında seçim yapılmamalı ikiside olmalı.bazi zamanlar o düğmeleri kapatmak işkence gibi olsada ,fermurali gibi bebeğini tamamen açmak zorunda kalmiyorsun bez değişiminde.bide ayaklı tulum çok alınmamalı hızlı büyüyorlar.insan eksik olmasın diye çok şey alıyor ama fazlalikda göz yoruyor.irelide kullana bilirmi diye bakılmalı.ben sadece 1tane kışlık patik aldım.renk renk kombine gerek yok.tek beyaz aldım herşeyle uyumlu.kisin kullandı ve bitdi.bence yazın yürümeyi bilmeyen bebege ayakkabı hatta çorap alınmamalı gereksiz.
S

Seda N. E.

Emzirme Danışmanı

6 Temmuz 2025 07:09
Biz ebeler olarak doğumda annelerin en rahat olduğu kıyafetle gelmelerini istiyoruz .Ara ara muayeneler, nst bağlama vs derken doğum sürecinde “ Elbise” tercih etmeleri daha rahat olabilir. Bebek için ise annelerin hep unuttuğu bebek bezi oluyor. Bebek bezi , eldiven, şapka , zıbın , alt-üst kıyafeti ve battaniyesi.
Bengül A.

Bengül A.

14 Temmuz 2025 19:10
Kurvaze şeklinde kapanan kıyafetler giydirirken konforlu oluyor. Tavsiye ederim. Birde fazla kıyafet almayın bebeği gelişimine göre almanız daha iyi olur gereksiz masraftan kaçınmış olursunuz. Bazı ürünlerede her bebek ihtiyaç duymuyor ihtiyacınız göre almanız daha iyi.
R

Rabia K. ..

16 Temmuz 2025 12:16
Bebek şampuanı için önerdiğiniz bir marka var mı? Siveno, unibaby vb.
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

20 Temmuz 2025 16:39
Bana bebeğine çok kıyafet alma diyenlere inat bir sürü şey almıştım. Hırstan 2 şer tane aynı aldıklarım bile olmuş. Dünya kadar kıyafeti kuruma bağışladım , iyi bir amaca hizmet etti fakat hiç giyilmeden kalanlar oldu. İnsan gereksiz alınca da üzülüyor. Etrafınızdaki deneyimlere kulak verin ey anneler 😄
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

20 Temmuz 2025 23:02
Ben bebek şampuanında mustela kullanıyorum. Her şeye alerjisi olan oğlumda en uyum sağladığımız şampuan bu oldu. Üstelik parfüm parfüm de kokmuyor ama sizin için hangisi iyi olacak dene yanıl yapmanız gerekebilir.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir