Bebek Her Şeyden Yemeli mi?
189 görüntüleme
E
Elif N. ..
27 Ocak 2026 23:47
Bebeğim 7,5 aylık çevremde bir çok insan bebeğine hiçbir şey yedirmiyorsun diyor, kastettikleri şeyler yedikleri yemek, çorba, asitli yiyecekler ( mandalina, portakal ) vs vs bu durumda ne yapmam gerekiyor kafam çok karışık
C
Ceren G.
27 Ocak 2026 23:49
Milleti dinlememek 😅
M
Merve G.
27 Ocak 2026 23:54
kızım da 7.5 aylık tattırıyorum ama portakal mandalina da midesini yakar diye düşünüyorum illa yiyecek diye bir durum yok bence ama kıyma, şehriye vs yiyebileceği şekilde taneli şeylerden tattırıyorum
E
Elif N. ..
27 Ocak 2026 23:54
kızım da 7.5 aylık tattırıyorum ama portakal mandalina da midesini yakar diye düşünüyorum illa yiyecek diye bir durum yok bence ama kıyma, şehriye vs yiyebileceği şekilde taneli şeylerden tattırıyorum
T
Tuğba B. ..
27 Ocak 2026 23:55
Bebeğim 9 aylık mandalina portakal azar azar veriyorum
B
Büşra K. ..
28 Ocak 2026 00:13
[9.aya](9.aya) kadar tadım aşamasındasınız Elif Nur Hanım bebeğinizi en iyi siz tanırsınız bu aşamada bebeğiniz keyifliyse kimseye kulak asmayın bence
İ
İrem
28 Ocak 2026 00:26
Aynı durumdayım herkes çok konuşuyor bence de kulağımızı tıkayalım Elif hanımcığım
Ö
Özge T.
28 Ocak 2026 00:50
Azar azar tattırın takip edin durumunu bence, ne kadar çeşitle tanışırsa iyi☺️ benim oğlum da 9 aylık portakal falan az az veriyorum pişik olur mu diye kontrol ediyorum mesela olmadı

Azer ..
28 Ocak 2026 00:50
Bebeğim 7 ay 14 günlük sabırla,acele etmeden ayına uygun besinleri tadım [yapıyoruz.Her](yapıyoruz.Her) seyı vermiyorum o verenlere de hayretle [şaşırıyorum.Kuş](şaşırıyorum.Kuş) kadar mideleri var zaten önceliğimiz hala anne sütü bu kadar aceleye gerek yok
E
Elif N.
28 Ocak 2026 01:13
Bence çeşit sunmak önemli. Bu damak tadı olması açısından da faydalı olacaktır. Çorba konusuna katılmıyorum. Çok çorba meraklıs insan var ama çorba anne sütü gibi sıvı bir yiyecektir. Çocuk için tanecikli ve kıvamlı yiyecekler daha faydalı olur gibi geliyor. Osman hoca bal, şeker, tuz dışında yasak yok diyor. Benim oğlum da 7,5 aylık. Kuzu kıymalı yemekler yapıyorum. Baya da rahat ettim. Çünkü irmikli vs mamaları çeşitlendirmek çok zor. Evde ne var menüsü yapıyorum diyebilirim.ama şu da var , 9. ay kadar tadım aşamasındasınız. Strese gerek yok. Herkes bebeğini bilir. Her bebeğin iştahı, hazır bulunuşluğu farklı.
M
Merve G.
28 Ocak 2026 10:39
Yiyor mu Merve hanım
B
Buket ..
28 Ocak 2026 11:22
Ben 7 aylıktan beri çoğu şeyi yediriyorum akşam yemeğini tuzsuz yapip ona da ayırıyorum kendi yediğim şeylerden ona uygunsa mutlaka tattırıyorum portakal 1 dilimin yarısını mandalina da 1-2 parça yiyor. Çorba yapmak yerine içindeki malzemeleri ayrı vermek yada karistirip mama kıvamında vermek daha iyi bence. İlerde yemek seçmemesi için herseyden ölçülü bir şekilde tatması gerekiyor. Tuz baharat şeker acı bal sağlıksız yağ olmadığı sürece yedirebilirsiniz