Bebek Egzaması

65 görüntüleme
D

Dilara

18 Ocak 2026 19:15
Bebeğim 5 buçuk aylık. Yaklaşık 1 ay önce bacağında kızarıklık ve kuruluk çıktı. Ardından tüm vücuduna yayıldı. Şu an göğsünde, karnında, dirsek içinde, ensesinde parça parça birçok yerde var. İlk doktora gittiğimizde cildinin çok kuru olduğunu ve egzama olduğunu söyleyerek Molien nemlendirici önerdi. Egzama geçmedi aksine daha da arttı. Farklı bir doktora gittiğimizde ise alerji kaynaklı olduğunu söyledi (herhangi bir test henüz yapılmadı) 3 hafta boyunca hergün 6 damla Zyrtec kullanmamızı istedi. Kullanalım mı? Tam da tadım dönemine geçmiştik bu alerji damlası olası alerjileri görmemize engel olur mu? Ek gıda sürecini erteleyerek damlaya mı başlayalım yoksa damlayı kullanmayalım mı kafamız karıştı. (Bebeğim 5 buçuk aylık kız, 8 buçuk kilo. Doğum kilosu 3300 idi, alerji dönemi tadımlar çok önce başladı ve sadece anne sütü ile besleniyor)
Ş

Şeyda A.

18 Ocak 2026 19:21
Bizde 4 buçuk aylığız ve oğlumda egzama var doktor kortizonlu krem yazdı kullandık ve geçti sonra tekrar başladı yine sürüyorum bacaklarında kuruluk ve kızarıklık Osman hocanın paylaştığı atopik krem var onu aldım ve iyi geldi
Ü

Ümmühan ..

18 Ocak 2026 19:24
@Şeyda Arı benim de kızımın bacaklarında var kortizondan sonra sakinliyor sonra yine aynı hangi kortizonu kullandınız
D

Dilara

18 Ocak 2026 19:25

Şeyda Arı

Bizde 4 buçuk aylığız ve oğlumda egzama var doktor kortizonlu krem yazdı kullandık ve geçti sonra tekrar başladı yine sürüyorum bacaklarında kuruluk ve kızarıklık Osman hocanın paylaştığı atopik krem var onu aldım ve iyi geldi

Teşekkür ederim. Hangi kremleri kullanıyorsunuz acaba paylaşabilir misiniz?
Ş

Şeyda A.

18 Ocak 2026 19:52
Locodermin lipokrem olanı kullanıyorum memnunum bu kortizonlu krem diğeri ise babyton atopik kremi kullanıyorum nemlendiriyor kuruluğu kızarıklığı azaltıyor ve geçiriyor
E

Elif S.

18 Ocak 2026 20:06
Osman hocanın egzama için söylesiği krem hangisi acaba ? Bw im bebeğimde5 aylık ve yağlı egzama dediler
Ş

Şeyda A.

18 Ocak 2026 21:00
Babyton atopik krem instagramdan link vermişti

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir