Bebek Doymuyor mu

111 görüntüleme
M

Merve Y.

12 Nisan 2026 01:39
Merhabalar. 47 günlük bebeğim 2 gündür aniden şiddetle ağlamaya başlıyor ve çok zor sakinleşip uyuyor. Uyuyamadığı için mi böyle karnı mı doymuyor anlayamadım. Kakasını daha seyrek yapıyor diye doymuyor diyorum ama uyuduğu zaman bitiyor krizi. Uyandığında tekrar normale dönüyor. Sorunun sebebini nasıl anlayabilirim?
S

Sümeyye E.

12 Nisan 2026 01:50
Gaz da olabilir benim bebeğimin 5 gün kaka yapmadığı olmuştu doktor anne sütü alanlarda 10 güne kadar normal demişti aylık kilo alımı iyiyse doymamasından değildir bence
Afranur K.

Afranur K.

12 Nisan 2026 01:52
Kaka yapması ve doyma bağlantılı değil, çişli bez sayısı önemli, dolu 4-5 tane çişli beziniz varsa doyuyordur.

Anne sütü alan bebeklerde 10-15 güne kadar kaka yapmamamsı normal kabul ediliyor, kabızlık değil seyrek kaka deniliyor.

Ama dikkat edin gaz çıkışı olmalı, kaka yapmayabilir ama gaz çıkışı daima olmalı.
M

Merve Y.

12 Nisan 2026 05:49
Peki ufak bir mama verip gözlemlesem durum değişirse ordan anlayamaz mıyım sütün yetip yetmediğini ? Çünkü bu ağladığı zamanda sürekli memeyi hem tutuyor hem sinirle çekiştirip ağlamaya devam ediyor. Bazen de pasif emmeye geçip öyle uyuyabiliyor
Afranur K.

Afranur K.

12 Nisan 2026 08:55

Merve Yüzüak

Peki ufak bir mama verip gözlemlesem durum değişirse ordan anlayamaz mıyım sütün yetip yetmediğini ? Çünkü bu ağladığı zamanda sürekli memeyi hem tutuyor hem sinirle çekiştirip ağlamaya devam ediyor. Bazen de pasif emmeye geçip öyle uyuyabiliyor

Bebeklerin belirli bir döneme kadar doyma güdüleri yoktır. Verirsiniz ve emer, fazlasını da sıklıkla kusar. Çişli bez ve kilo alını ile takip edilir, çişli beziniz az ise ve aylık kilo alımı düşükse doktor önerisi ile mama başlanması gerektiğini düşünüyorum.
M

Merve Y.

12 Nisan 2026 10:27
Teşekkür ederim dikkate alıcam

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir