Bebek Beslenme

243 görüntüleme
M

Merve Ç. P.

23 Temmuz 2026 01:17
13 aylık bebeğim.

Yaklaşık 3 aydır bebeğim kilo almıyor ama vermiyorda. 10 kilo

Fakat yaklaşık 1 haftadır ciddi anlamda iştahsız ve yemek seçmeye başladı. Bu süreçte hem kilo alamıyacak vermesinden de korkuyorum.

Kilo alması için yemesini tekrar düzene girmesi için neler yapmalıyım?
Mihriban Y. .

Mihriban Y. ..

23 Temmuz 2026 08:27
Bu aylarda kilo baya yavaşlıyor bizim de nerdeyse 4 aydır 11 kiloda 14 aylık
Duygu B. B.

Duygu B. B.

23 Temmuz 2026 12:15
boyu uzuyor mu? baş çevresi büyümeye devam ediyor mu? bunlarsız tek başına kilonun bir anlamı yok. hepsi uzun süre duruyorsa o zaman takip gerekir
Ö

Özlem Z.

23 Temmuz 2026 20:36
Benim kızımda 18 aylık tam 6 aydır aynı kiloda 10 kilo altı aydır kilo almadı ama hareketli bi çocuk boyuda persentil doğrusunda kiloyu ve yemesini çok sorun ederdim ama artık vazgeçtim psikolojik olarak insanı çok yıpratıyor çok iştahsız çok az yiyor Onuda gün içindeki enerjisiyle atıyor zaten ama bir önceki aya göre gelişimi öğrenmesi iyiyse öğrendiği şeylerin üzerine bir şeyler koyuyorsa sorun yok demişti doktorumuz üstelik diş süreci de devam ediyor iştahsızlığıda ona bağlıdır büyük ihtimalle sadece zorlamayın araya üç dört saat koyun öğünlerinin arasına sık sık teklif ederseniz bu defa bıkıp hiç yemiyorlar
M

Merve Ç. P.

23 Temmuz 2026 20:37
Duygu Bayık Biçer
boyu uzuyor mu? baş çevresi büyümeye devam ediyor mu? bunlarsız tek başına kilonun bir anlamı yok. hepsi uzun süre duruyorsa o zaman takip gerekir
Evet boyu uzuyor hatta ayına göre uzun gidiyor dedi doktorumuz

baş çevresi büyümeye devam ediyor evet
M

Merve Ç. P.

23 Temmuz 2026 20:40
Özlem Zengül
Benim kızımda 18 aylık tam 6 aydır aynı kiloda 10 kilo altı aydır kilo almadı ama hareketli bi çocuk boyuda persentil doğrusunda kiloyu ve yemesini çok sorun ederdim ama artık vazgeçtim psikolojik olarak insanı çok yıpratıyor çok iştahsız çok az yiyor Onuda gün içindeki enerjisiyle atıyor zaten ama bir önceki aya göre gelişimi öğrenmesi iyiyse öğrendiği şeylerin üzerine bir şeyler koyuyorsa sorun yok demişti doktorumuz üstelik diş süreci de devam ediyor iştahsızlığıda ona bağlıdır büyük ihtimalle sadece zorlamayın araya üç dört saat koyun öğünlerinin arasına sık sık teklif ederseniz bu defa bıkıp hiç yemiyorlar
Bizimkide çok hareketli şimdiden yetişemiyorum. 2 aydır çok kafama takıyorum çok yordu gerçekten doğru söylüyorsunuz. Arka dişleri geliyor buna bağlıyorum bende umarım çabuk vakitte düzelir 🙏🙏🥹🥹
Duygu B. B.

Duygu B. B.

23 Temmuz 2026 21:06
Merve Çilek Peker
Evet boyu uzuyor hatta ayına göre uzun gidiyor dedi doktorumuz

baş çevresi büyümeye devam ediyor evet
o zaman normal bir durum :) takip etmeye devam edin ve sıcak havaya dikkat edin terlemesine vs gerekirse az az sık sık besleyin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir