Bebeğinizin Emme Gücü Zayıf mı?

393 görüntüleme
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

14 Kasım 2025 14:59
➡️ Her bebek dünyaya aynı güçlü emme refleksiyle gelmeyebilir. Özellikle prematüre doğan, doğum sırasında zorlanmış ya da hassasiyeti olan bebeklerde bu durum daha sık görülür.

🔹 Emme gücü düşükse ilk yapılması gereken şey doğru pozisyon ve etkili meme tutuşunu sağlamaktır.
🔹 Bol ten teması, sakin ortam ve sık sık emzirme denemeleri bu süreci destekler.
🔹 Gerekli durumlarda emme egzersizleri veya alternatif beslenme yöntemleri devreye alınabilir.

📌 Unutmayın: Emme refleksi zamanla gelişir. Sabırlı olun, her bebeğin ritmi kendine özeldir.

📞 Daha fazla bilgi ve destek için benimle iletişime geçebilirsiniz 0506 038 99 58
E

Eliff

7 Aralık 2025 01:18
2 aylık bebeğimin emme refleksi güçlü, sütüm de tazyikli geliyor. 5 dakika civarı aktif ve güçlü emiyor yutma sesleri geliyor ama 5 dakikadan sonra bırakıyor ve devam etmiyor. 5 dakikada doyabilir mi yoksa başka bir problem mi vardır
H

Hilal D.

29 Mart 2026 10:05
31 haftalık bebegim. Düzeltilmis 2 aylık ve 3.500g oldu. emme refkelsi zayıf ve yutma güçlügü var. Enjektör ile besliyorum. Memeyi verirken bagırıyor, memede 5 dk zor turuyorum. Kontrol tartı yaptıgımda 20g artıs Olmıuyor bile ne yapmalıyım
M

Muammer N.

25 Nisan 2026 03:39
Beğimiz 28 günlük, ilk olarak hastanede meme tutmadığı için slikonla tutturduk slikonda da aktif ememebildiğini düşünmüyoruz, genelde ağzında biriktiriyor ve akıtıyor. En iyi hakiyle 4 5 çekmede bir yutkunuyor. Eşimin göğüslerinde başlarda bir tıkanıklık durumu yaşadık daha sonraki süreçte sağımla düzeltmeye çalışırken bebeğinde emme durumu kaynaklı sütte azalma veya tıkanıklığın tam düzelmemesi gibi bir durum oluştuğunu düşünüyoruz. Şuan da süt üretimi için takviyeler kullanıyoruz ve sık sağım yapıyoruz genelde günde her bir göğüs için 3 veya 4 yapıyoruz ve bu sağımlardan en az biribde hiç süt gelmezken en iyi sağımda 30cc süt geliyor. Aynı zamanda bebeğimizde geçtiğimiz 2 haftada kilo kaybı başladığı için mama takviyesi başladık ve buradada muhtemelen biberon kullanarak hata yaptığımız için bebeğimiz zamanla memeden biraz daha uzaklaştı ve şuan günde en az 2 3 emzirmede hiç daha ağzına almadan memeyi reddediyor. Bu durumda anlamlandıramadığımız nokta sütümüz az olduğu için mi süt üretemediğimiz içinmi bu hale geldik bebeğimiz tam ememediği üçün mi bu hale geldik. Ne yapmalıyız.
Duygu B. B.

Duygu B. B.

25 Nisan 2026 15:01
Muammer Nuray
Beğimiz 28 günlük, ilk olarak hastanede meme tutmadığı için slikonla tutturduk slikonda da aktif ememebildiğini düşünmüyoruz, genelde ağzında biriktiriyor ve akıtıyor. En iyi hakiyle 4 5 çekmede bir yutkunuyor. Eşimin göğüslerinde başlarda bir tıkanıklık durumu yaşadık daha sonraki süreçte sağımla düzeltmeye çalışırken bebeğinde emme durumu kaynaklı sütte azalma veya tıkanıklığın tam düzelmemesi gibi bir durum oluştuğunu düşünüyoruz. Şuan da süt üretimi için takviyeler kullanıyoruz ve sık sağım yapıyoruz genelde günde her bir göğüs için 3 veya 4 yapıyoruz ve bu sağımlardan en az biribde hiç süt gelmezken en iyi sağımda 30cc süt geliyor. Aynı zamanda bebeğimizde geçtiğimiz 2 haftada kilo kaybı başladığı için mama takviyesi başladık ve buradada muhtemelen biberon kullanarak hata yaptığımız için bebeğimiz zamanla memeden biraz daha uzaklaştı ve şuan günde en az 2 3 emzirmede hiç daha ağzına almadan memeyi reddediyor. Bu durumda anlamlandıramadığımız nokta sütümüz az olduğu için mi süt üretemediğimiz içinmi bu hale geldik bebeğimiz tam ememediği üçün mi bu hale geldik. Ne yapmalıyız.
Tam olarak aynısı olmasa da benzer süreçlerden geçiyoruz. Benim bebeğim de 29 günlük ve 5. gününde yenidoğan yoğun bakımda yatmak zorunda kaldı 15 gün orada kaldı. enjektörle beslenmeye alıştı. enjektörde hızlı gelip memede az gelince ve memede efor sarf etmesi gerekince memeden soğudu. İlk çıktığımız 2 gün hiç emmedi ve sürekli memede ağladı. Emzirme danışmanına gitmiştik. Bize önerdiği tek şey bol bol ten tene temas. Üstünüzde sütyen bile olmayacak. Bebekte de sadece bez. Bu süt üretimini de arttırır. Ve benim de 1 hafta önce neredeyse her emzirme sonrasında sağım yaptığımda 24 saatte 50 60 ml sütüm geliyordu. Şimdi bu miktarı sadece 2 sağımda yakalayabiliyorum. Regl dönemiyse eşinizin sütünün azalması normal. Yeterli ve dengeli beslensin. Su tüketimi çok önemli. Makine kullanıyorsanız, bir sağımda makine bir sağımda elle yapın. Sağımları ılık duş sonrası yapmaya çalışın. Bunu yapamazsanız bir tane göğüs pedini ya da havluyu sıcak suyla ıslatıp göğüs çevresine koyun (orta kısmı hariç) Mama veriyorsan serçe parmağınızı üst damağa yerleştirin enjektörün de ucuna mavi branül ekleyin, iğne kısmını çıkarın bu memeyi taklit etmek için. Enjektörü bas dur bas dur şeklinde verin. Sürekli basmayın. Veya eds kullanıyorsanız onun da akışını arada bir kesin, sürekli çekmesin. Bebeğin gazını iyi çıkarın, gazlı bebek emmez. Burun temizliğini iyi yapın, burnu kirliyse emmez. Geceleri emzirmeye başlayın önce. Sonradan gündüze geçirin. Ayrıca sağım öncesi ve sağım yaparken meme çevresi masajı da yapmaya özen gösterin. Biraz zor bir süreç ama birkaç şeye dikkat edince bebekler buna hemen alışıyor
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir