Bebeğinize Nasıl Şurup İçiriyorsunuz Yardım İstiyorum

275 görüntüleme
B

Büşra Ç.

25 Ağustos 2026 19:43
Bebeğimin kronik kabızlık sorunu var maalesef duphalac kullanıyoruz 3 haftadır ilk 2 hafta kandırarak da olsa içirmeyi başardım ama artık hiçbir şekilde inanmıyor suya ayrana hatta çaya bile karıştırıp verdim asla içmiyor yemeklerinin içine katınca da yemiyor şırıngayla da veremiyorum ağzını kitliyor sabah öğle akşam içirmem gerekiyor ama 2 gündür ne yaptıysam içiremedim en son ağlatarak verdim onda da genzine kaçar diye korkup veremiyorum elim kolum bağlandı bu şurubu içmesi gerekiyor. Artık yemek bile istemiyor huylandı resmen elimde kaşık gördüğü zaman ilaç vereceğimi düşünüyor galiba. Siz neler yapıyorsunuz ilaç içirirken?
D

D ..

25 Ağustos 2026 19:49
aylardır zorla ilaç veren biri olarak şu yöntemleri denedim o şurubun tadı nasıl bilmiyorum ama bizimki çok kötü kokulu tadı çok ağır hiç birşeye katılmıyor

1-dolap da bekletiyorum şurubu soğuk olunca tadı daha hafif oluyor

2- farklı birşey uzatıp herşeyi ağzına almak istediği için oyunca vs bisküvi vs uzatıp ağzını açtırıp şurubu veriyordum yada emzirecek gibi göğsümü verirken ağzını açınca ilacı uzatıyordum

3- güldürerek veriyordum

4- artık tüm hepsini red edince ekran açıyorum yere oturuyoruz şırınga ile bi kolum ile kafasını tutup diğer elimle az veriyorum arkasına emziriyorum sonra tekrar az veriyorum arkasına emziriyorum böyle böyle veriyorum

Ayrıca bizim için şu da önemli çok aç da olmamalı çok tokta açken midesi bulanıyor tokken kusuyor ortasını bulmaya çalıyorum

Umarım işinize yarar
B

Büşra Ç.

25 Ağustos 2026 19:56
Ben mecburen aç karnına veriyorum emzirirken denedim ama ilaç kıvamlı yağ gibi aynı yutarken çok zorlanıyor her seferinde genzine kaçıyor öksürüyor korkuyorum o yüzden
B

Büşra Ç.

25 Ağustos 2026 19:57
Şerbet gibi ilacın tadı
D

D ..

25 Ağustos 2026 20:06
Su ya karıştırmanızı tavsiye etmem çünkü bence sudan tiksinmesin mesela bizim ilacı tel bastıran yoğurt oluyor tadını bastırıyor ama yoğurt u çok sevdiği için ondan tiksinmesini istemiyorum

Sonuçta yoğurt ve su ilaç dan daha önemli

Biz yaklaşık 10 aydır koruyucu antibiyotik kullanıyoruz ve mecbur da kullanmak zorundayız oyüzden bu şekilde yöntemler buldum bazen yine içmediği kustuğu oldu o gün lerde ekstra zorlamadım

Bide hasta oldukları zaman yani geniz akıntısı falan olduğu zaman hiç içiremiyordum yutkunamıyordu
O

Ozlem

25 Ağustos 2026 20:23
Merhaba ben biberonda mamasına karıştırıp veriyordum diğer yöntemler işe yaramamıştı.
B

Büşra Ç.

25 Ağustos 2026 20:48
Ozlem
Merhaba ben biberonda mamasına karıştırıp veriyordum diğer yöntemler işe yaramamıştı.
Benim bebeğim biberon almıyor maalesef
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir