Bebeğini Sağımla Besleyen ya da Beslemiş Annelere Sorum Var

297 görüntüleme
R

Rabia

4 Haziran 2026 14:41
7. Ayda bebeğinizin ek gıdayla beraber süt tüketim miktarı ne kadardı. Bebeğim günlük ortalama 500 ml içiyor galiba geceleri de çok az içer 60-80 ml şeklinde. Bu normal mi?

Daha önce ek gıda sadece tadımdan ibaretti karın doyurucu şeyler yemezdi günde bir defa tadımlık verirdim ama 7 aylık olduğundan beri 2 ana 1 ara öğün şeklinde ilerliyoruz ve gerçekten süt tüketiminde belirgin derecede azalma var. Bebeğimin ek gıdadan önce günlük süt tüketim miktarı ortalama 850-950 arasıydı ve yine geceleri normalden az miktarda süt içerdi.
G

Gülüş ..

4 Haziran 2026 14:54
bence hiç sorun etme kilo alımı iyiyse ek gıdayı severek yiyorsa hiç problem yok
R

Rabia

4 Haziran 2026 15:00
Gülüş
bence hiç sorun etme kilo alımı iyiyse ek gıdayı severek yiyorsa hiç problem yok
Kilo alımı genelde sınırda oluyordu doktorumuz bu yüzden artık tadımı bırakıp doyurucu öğünlere geçmemi söyledi bunu uyguladığımdan beri az süt içiyor. Yemekten sonra 80 ml kadar süt içiyor. Suyu içmiyor. Grip olmasıyla yeni düzene geçmemiz aynı zamana denk geldi acaba o yüzden mi süt içmede isteksiz diyorum. Öksürüyor, sesi kısıldı sanırım boğazı da ağrıyor bu mu etkiledi acaba diyorum
G

Gülüş ..

4 Haziran 2026 15:14
Rabia
Kilo alımı genelde sınırda oluyordu doktorumuz bu yüzden artık tadımı bırakıp doyurucu öğünlere geçmemi söyledi bunu uyguladığımdan beri az süt içiyor. Yemekten sonra 80 ml kadar süt içiyor. Suyu içmiyor. Grip olmasıyla yeni düzene geçmemiz aynı zamana denk geldi acaba o yüzden mi süt içmede isteksiz diyorum. Öksürüyor, sesi kısıldı sanırım boğazı da ağrıyor bu mu etkiledi acaba diyorum
Ek gıdayı arttır sonuçta bu çocuk hayatı boyunca yemek yiyecek canım evet hasta olduğu için belki iştahsız ama sen ek gıdaya ağırlık ver sütte de zorlama içtiği az değil merak etme 🤭
R

Rabia

4 Haziran 2026 15:14
Gülüş
Ek gıdayı arttır sonuçta bu çocuk hayatı boyunca yemek yiyecek canım evet hasta olduğu için belki iştahsız ama sen ek gıdaya ağırlık ver sütte de zorlama içtiği az değil merak etme 🤭
Teşekkür ederim içim rahatladı :)))
Ü

Ülya K. A. ..

7 Haziran 2026 20:36
Rabia
Merhaba iyi günler bende meme reddi nedeniyle 3 aydır sagarak veriyorum 120 ml iciyor doktorumuz kilosu ve gelişimi çok iyi tadimlara başlayabilirsiniz dedi s8z bi süreci nasıl götürdünüz gıda ve süt miktarını nasıl ayatliyorsunuz
R

Rabia

9 Haziran 2026 12:54
Ülya KARATEPE ASLAN
Merhaba iyi günler bende meme reddi nedeniyle 3 aydır sagarak veriyorum 120 ml iciyor doktorumuz kilosu ve gelişimi çok iyi tadimlara başlayabilirsiniz dedi s8z bi süreci nasıl götürdünüz gıda ve süt miktarını nasıl ayatliyorsunuz
Biz 5 buçuk aylıkken tadımlara başladık. Bebeğim günde 5 nadiren 6 kere beslenir tadım sürecinde tükettiği süt miktarında bir değişiklik olmadı. Şu an tadım sürecini geçtik 1 sabah 1 ara öğün ve 1 akşam yemeği şeklinde ilerliyoruz. Sabah kahvaltısında örnek veriyorum 1 yemek kaşığı tahin pekmez. 1 tatlı kaşığı lor ve 1 Çar bardağı ölçüsünde irmikli yumurtalı muhallebi oluyor ara öğün yine bir çal bardağı kadar yoğurt üzerine meyve şeklinde oluyor, akşam yemeği 1 çay bardağı kıymalı kabaklı havuçlu yemek yanına 1 yemek kaşığı kadar yoğurt oluyor bunlar örnek menüler kimi zaman yiyor kimi zaman yemiyor ama ben her halükarda belki doymamıştır diyerek doktorumuzun da yönlendirmesiyle her öğünden sonra süt teklif ediyorum genellikle bir öğünde 160-180 ml civarı içerken öğünlerden sonra gözlemlediğim kadarıyla 80-100 ml arası içiyor kimi zaman hiç içmiyor.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir