Bebegin Odasini Ayirma

73 görüntüleme
B

Bilge D.

18 Temmuz 2025 06:34
Merhabalar bebegim 4 aylik oldugunda uyku egitimi vermeyi planliyorum uzmanlar odasini ne kadar erken ayirirsak o kadar kolay olacagini soylediler ama cekiniyorum sizler ne zaman odalari ayirdiniz ve surec nasildi
Cansu K. E.

Cansu K. E.

Emzirme Danışmanı

18 Temmuz 2025 06:48
Uyku eğitimi versenizde 4 aylıkken kendi odasında olmamalı 12 aya kadar risk azalsada ani bebek ölümü riski devam ediyor. Bence çocuk en azından uyandığında kendi yatağından çıkıp yanınıza gelebilecek zamana kadar odasına geçmemeli. Ben büyük oğlumda 2,5-3 yaşında odasına geçirdim (odamızda ekstra tek kişilik bir yatak ekledik öyle kaldı o zamana kadar) sonra 6 şubat felaketiyle odasında uyutamadım uzunca bir süre 4-5 yaş arasında odasına geçti. Şimdi küçük oğlumda 1,5-2 yaşında abiside aynı odada olacağı için ayırmayı düşünüyorum.
Fatma U.

Fatma U.

Uzman Psikolog

18 Temmuz 2025 06:50
Bir bebeğin odasını ayırma kararı, anne babalar için önemli ve genellikle duygusal bir süreçtir. Uzmanların "ne kadar erken ayrılırsa o kadar kolay olacağı" yönündeki tavsiyeleri doğru olsa da, her bebek ve her aile dinamikleri farklıdır. 4 aylık bir bebek, gelişimsel olarak uykuyu öğrenme ve kendi kendine sakinleşme becerilerini yeni yeni edinmeye başlar. Bu dönemde uyku eğitimi ve odaları ayırma planı yaparken, bebeğin mizaç özellikleri, bireysel uyku ihtiyaçları ve ailenin hazır bulunuşluğu göz önünde bulundurulmalıdır. Ebeveynlerin çekinceleri, bu doğal sürecin bir parçasıdır ve bebeğin duygusal ihtiyaçlarına duyarlı yaklaşıldığında, odaların ayrılması hem bebeğin bağımsızlığını destekler hem de ailenin uyku düzenine olumlu katkıda bulunabilir. Önemli olan, süreci aceleye getirmeden, bebeğinizin tepkilerini gözlemleyerek ve gerekirse bir uzmandan destek alarak ilerlemek önemlidir .
İ

İpek Ç.

18 Temmuz 2025 07:26
Dönmeye başladığında anne yanı beşiğe sığmamaya başladı odasındaki kendi beşiğine geçirdik 5ayı biraz geçmişti.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir