Bebeğimin Mr Sonucu

65 görüntüleme
D

Damla

5 Ağustos 2025 22:03
1 yaşında erkek bebeğim var. Kas gevşekliği ve motor becerilerinde gerilik sebebiyle MR çekildi. Raporda
Periventriküler beyaz cevherde hipomyelinize doku alanları mevcuttur. Yazıyor. Çok tedirginim ne anlama geliyor. Ciddi bir durum mu ?
E

Elif S.

5 Ağustos 2025 22:36
merhabalar ben fizik tedavi doktoruyum, yeni bir anneyim🙏 kaslarında gevşeklik dediğimiz hipotonik olan bebeklerde kranial mr'da bu ventriküller çevresinde tutulum olunca serebral palsi açısından tetikte olup 2-3 yaşa kadar takip ediyoruz bebeği, gelişim 2-3 yaşına kadar devam ettiği için tam tanı koymuyoruz 1 yaşında. 2-3e kadar fizik tedavi alıyor, aralıklı muayenelerimiz, gelişimi vs tüm bunlar bizi kesin tanıya götürüyor. doktorunuz görsün tabi daha doğru bilgiyi o verir, işin ehli o. ben kendi alanımca tıbbi bilgimi aktarmak istedim, umarım her şey çok güzel sağlıkla ilerler, bir fizik tedavi hekimine (tercihen üniversite hastaneleri) muayene olmanızı tavsiye ederim
D

Damla

5 Ağustos 2025 22:46
Evet daha MR çekilmeden fizik tedaviye başlamıştık şuan devam ediyoruz . Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir