Bebeğimin Kilosu

158 görüntüleme
G

Gülcan Ş.

1 Ağustos 2025 18:22
Merhabalar benım kızım 53 günlük 39 haftalık doğdu2400 doğdu emzıremıyorum mama alıyor ve şuan bebegımın kılosu 3.800 doktorumuz pek olumlu bakmadı kilosuna az mı acaba
S

Semanur Ş.

1 Ağustos 2025 18:32
İlk aylar yaklaşık bir kilo almasını bekliyolar o yüzden az bulmuş olabilir gece beslemeside yapıyor musunuz
G

Gülcan Ş.

1 Ağustos 2025 19:26
Hocam geceleri sadece bir kez beslenıyor örnek verecek olursam 23.00 de mama verdım yatırdım saat gece 1 de yada 2 kalkıyor tekrar mama veriyorum yaklaşık 50 ml içiyor sabah 6 ya kadar uyanmıyor
İlsu O.

İlsu O.

1 Ağustos 2025 21:30
Merhaba Gülcan Hanım; öncelikle bebeğiniz prematüre değil :)

Kabaca Beslenme
Gece için
28-30 gün ilk 1 ay ( 3 saatte 1 kan şekeri düşmemesi için süreyi genelde uzattırmayı istemez doktorlar o yüzden bebek uyandırılmalı)
30-40 gün gece uyuması için 4 saate kadar (yine bebeği uyandırmak gerekebilir)
40-50 gün arasında 4-5 saate kadar (gece zaten kendi ağlamasa bile ses çıkarmaya başlar çünkü bakım ihtiyacıda gelir)
50-60 gün arasında 6 saate kadar bebeğin uyumasına izin verilebiliyor..

Gündüz
Bebeğin talebine görede 1 saat daha erkene çekilebiliyor, talebi yoksa gece gibi devam edebiliyorsunuz.
2 aylık bir bebeğin ortalama 60-120ml arası beslenmesi

Oğlum prematüre düzeltilmiş 3 aylık.
Gündüz 3-4 saat arayla 120-150ml arasında değişiyor beslenmesi anne sütüde alıyor ama sütüm yeterli düzeyde değil. Akşam uykusuna yatmadan besleniyor 1'de tekrar 5'de tekrar sonra 10'da besleniyor.
Her bebeğin gelişimi gibi beslenmeside farklıdır en iyi öneriyi doktorunuz verecektir.

Sağlıkla büyütün
G

Gülcan Ş.

1 Ağustos 2025 23:53
Çok teşekkür ederım

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir