Bebeğimin Huyu mu Değişti?

172 görüntüleme
Ş

Şerife K.

1 Aralık 2025 19:13
Bebeğim İlk 1.5 ay çok sakin kendi kendine vakit geçirebilen bir bebekti. Ama 2. Aya girdiğimizden beri sürekli mızmızlanma özellikle akşamları ağlamalar bir türlü geçmiyor, ne kadar ihtimal varsa hepsini düşünüyorum ama hiçbiri çözüme ulaştırmıyor. Artık sıkılıyorum neredeyse bebeğime bakmayı istemeyecek hale geldim. Geçiyor mu bu durum gerçekten dayanılmaz hale geldi. Bebeği böyle olan sonradan sakinleşen var mı?
Yasemin K.

Yasemin K.

1 Aralık 2025 19:16
Akşamları ağlaması? Uykusu geliyordur. Zaten uyanıklık süreleri maksimum 45-60 dakika arasında. Saat 19 itibariyle akşam uykusuna geçiş için rutine başlamış olmanız gerek
Ş

Şerife K.

1 Aralık 2025 19:20
@Yasemin Kaya hayır yasemin hanım uykudan uyansa bile ağlıyor. Bebeğimin uyku rutini de vardı önceden ve sakince beşiğine koyardım uyurdu her gün aynı saatte. Şimdi her zaman uyuduğu saatte uyumamak için direniyor. Bu arada uyku aralıklarına ve uyku sinyallerine dikkat ediyorum zaten gündüz uykularında.
Yasemin K.

Yasemin K.

1 Aralık 2025 19:24
2 ay demişsiniz, atak olabilir mi? Daha huysuz ve uykuya direniyor oluyorlar
Ş

Şerife K.

1 Aralık 2025 19:27
@Yasemin Kaya yani 2.5 aylık olduk 2 hafta süren atak olur mu bu ayda bilmiyorum ki. Bir de Osman Hoca yok diyor ataklara fakat aynı dönemlerde bebeklerin aynı sorunları yaşıyor olması bazen düşündürüyor varlığını.
B

Buket ..

1 Aralık 2025 19:33
2 aylıkken bizim akşam 6da başlayıp gece 12-1e kadar süren ağlama krizlerimiz oluyordu. Kolik değildi ama akşamları anlattığınız gibiydi. 2-3 haftalık geçici bir süreç. Sabredin sonra normale dönecektir
B

Buket ..

1 Aralık 2025 19:33
Cadi saati diyorlar hatta
Ş

Şerife K.

1 Aralık 2025 19:35
Benim bebeğim de kolik değil ama birden böyle başlayınca korktum hep böyle zor bir bebek mi olacak diye. Çok teşekkür ederim Buket hanım umarım dediğiniz gibi olur
Merve Ö.

Merve Ö.

1 Aralık 2025 19:39
Benim bebeğim de aynı sizinki gibi olmuştu. Noldu buna diyordum hatta. 3 aya kadar o süreç devam etti. Gaz sorunu büyük ihtimalle. Üstüne bir de atak ve uykusuzluk. 3. Aydan sonra azalıyor bu halleri
K

Kübra K. ..

1 Aralık 2025 19:42
Ay bizde 2 aylık olmak üzereyiz.ilk zamanlarda mızmızs sürekli ağlayan bir bebekti ama 1 2 hafta normale dönmeye başlamıştık.bikac gündür kucaktan inmiyor gündüz uykusu özellikle dakikalık dalamiyor.Gececegini biliyorum ama zor oluyor tabi
Ş

Şerife K.

1 Aralık 2025 19:42
@Merve Ö. Allah razı olsun gerçekten geçiyor dediniz ya o bana yetti.
Ozlem S. Ş.

Ozlem S. Ş.

1 Aralık 2025 19:43
Muhtemelen gaz sancılarıdı biz 40 çıktıktan sonra probiyotik ve gaz damlaları kullandık hafif haraketlerle karnını sıvazlayın iyi gelecektir. Söylediğiniz dönemde zaten bebekler full uyuyor 2 ayda dünyayı çevreyi algılamaya başlıyor ışık ses vs rahatsız ediyorda olabilir
Ş

Şerife K.

1 Aralık 2025 19:44
@Kübra Karlı pilates topu üzerinde yarım kundak yaparak beyaz gürültü ya da piş piş sesi ile veyahut da sizin şşş sesinizle dik tutarak hafif sallanarak uyutmayı deneyebilirsiniz, her zaman olmasa da zaman zaman işe yarıyor
Ş

Şerife K.

1 Aralık 2025 19:46
@Özlem Somuncu Şahinsoy ıkınma gibi problemleri görmüyorum o sebeple gaz sorununu göz önünde tutmadım. Ama oladabilir
E

Esra ..

1 Aralık 2025 20:14
biz de 5 aylık olduk ama3. aydan beri anlattığınız şekildeyiz geçmiyor ne yaptıysak akşamları bu süreç
K

Kübra K. ..

1 Aralık 2025 20:17
Pusette aspiratör sesiyle biraz dalmasada uyuyor 15 20 dakika artık kadar kafa toplanırsa.2.ci çocuğum hepsi farklı oluyor tabi ama gerçekten bı yerde geçiyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir