Bebeğimin Gözlerinin Beyaz Kısmında Kızarıklık
772 görüntüleme
B
Büşra Ç.
26 Temmuz 2026 22:30
Merhabalar öncelikle. Bebeğimin yaklaşık 10 gündür geçmeyen göz kızarıklığı var. İlk olarak sağ gözünde başladı kızarıklığı gördükten sonra yaşadığım şehirdeki çocuk doktoruna götürdüm netilcin diye bir damla verdi 5 gündür kullanıyorum kızarıklık devam ediyor hatta diğer gözünde de başladı. Tekrar götürmeyi düşünüyorum ama sizin de fikirlerinizi merak ediyorum.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye27 Temmuz 2026 22:55
Göz kızarıklığı, bebeklerde sık görülen bir sorundur. Netilmicin damla kullanıyorsunuz ancak kızarıklık devam ediyor.
Bu durumun birkaç olası nedeni olabilir:
1. Konjonktivit: Gözün beyaz kısmındaki kızarıklık genellikle konjonktivit ile ilişkilidir. Bu, gözün dış yüzeyinin ve göz kapaklarının iç yüzeyinin iltihaplanmasıdır.
2. Viral veya bakteriyel enfeksiyon: Bebeğinizin göz kızarıklığı, bir enfeksiyondan kaynaklanıyor olabilir.
3. Alerji: Çevresel faktörler veya annenin emzirmesi yoluyla geçen alerjenler nedeniyle bebeğinizde alerjik bir reaksiyon gelişmiş olabilir.
Doktorunuzun verdiği Netilmicin damla, genellikle bakteriyel enfeksiyonlar için kullanılan bir antibiyotiktir. Ancak, bu damla kullanıldıktan sonra kızarıklık devam ediyorsa, tekrar doktora başvurmanız iyi olacaktır.
Doktorunuzun tavsiyelerine uymanız ve bebeğinizin göz sağlığı için gerekenleri yapmanız önemlidir. Eğer tekrar doktora başvurmaya karar verirseniz, şu soruları sormak iyi olabilir:
Kızarıklığın nedenini öğrenmek için başka testler yapılabilir mi?
Mevcut tedavinin yanında başka tedavi seçenekleri var mı?
* Bebeğimde bu tür göz problemleri tekrarlayabilir mi?
Bebeğinizin sağlığı için gereken her şeyi yapmanız ve doktorunuzun tavsiyelerine uymanız önemlidir.
Bu durumun birkaç olası nedeni olabilir:
1. Konjonktivit: Gözün beyaz kısmındaki kızarıklık genellikle konjonktivit ile ilişkilidir. Bu, gözün dış yüzeyinin ve göz kapaklarının iç yüzeyinin iltihaplanmasıdır.
2. Viral veya bakteriyel enfeksiyon: Bebeğinizin göz kızarıklığı, bir enfeksiyondan kaynaklanıyor olabilir.
3. Alerji: Çevresel faktörler veya annenin emzirmesi yoluyla geçen alerjenler nedeniyle bebeğinizde alerjik bir reaksiyon gelişmiş olabilir.
Doktorunuzun verdiği Netilmicin damla, genellikle bakteriyel enfeksiyonlar için kullanılan bir antibiyotiktir. Ancak, bu damla kullanıldıktan sonra kızarıklık devam ediyorsa, tekrar doktora başvurmanız iyi olacaktır.
Doktorunuzun tavsiyelerine uymanız ve bebeğinizin göz sağlığı için gerekenleri yapmanız önemlidir. Eğer tekrar doktora başvurmaya karar verirseniz, şu soruları sormak iyi olabilir:
Kızarıklığın nedenini öğrenmek için başka testler yapılabilir mi?
Mevcut tedavinin yanında başka tedavi seçenekleri var mı?
* Bebeğimde bu tür göz problemleri tekrarlayabilir mi?
Bebeğinizin sağlığı için gereken her şeyi yapmanız ve doktorunuzun tavsiyelerine uymanız önemlidir.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
A
Aleyna
16 Ağustos 2026 10:23
Merhabalar, aynı durumu şuan oğlumda yaşıyorum iyileşti mi acaba bebeğiniz neler yaptınız
K
Kübra E. K.
24 Ağustos 2026 22:03
Merhaba aynı durumu yaşıyorum ne yaptınız bilgilendirirseniz sevinirim
B
Büşra Ç.
24 Ağustos 2026 22:05
Pamuğa serum fizyolojik döküp sildim gün içinde çok kez o şekilde geçti ama 10 gün kadar sürdü doktora da götürdüm pek bir şey söylemedi kendiliğinden geçti yani
K
Kübra E. K.
24 Ağustos 2026 22:09
Beyaz bölümünde miydi kızarıklık. Bizim 6 önce başladı sağ gözde bugün solda da hafif kızarıklık olduğunu fark ettim doktora götürmeyi düşünüyorum .Akıntı yok ancak arada ellerini gözüne götürüp ovusturuyor
K
Kübra E. K.
24 Ağustos 2026 22:11
Cevabınız için teşekkür ederim
B
Büşra Ç.
24 Ağustos 2026 22:12
Beyaz bölümünde miydi kızarıklık. Bizim 6 önce başladı sağ gözde bugün solda da hafif kızarıklık olduğunu fark ettim doktora götürmeyi düşünüyorum .Akıntı yok ancak arada ellerini gözüne götürüp ovusturuyor
B
Büşra Ç.
24 Ağustos 2026 22:13
Cevabınız için teşekkür ederim
Yükleniyor...