Bebeğimin Göz İltihabı
130 görüntüleme
B
Burcu Ü. ..
21 Haziran 2025 15:01
39 günlük bebeğimin sol gözünde her uyandığında yoğun çapaklanma oluyor ne yapmalıyım doktor normal olabilir dedi ne yapmam gerektiğini söylemedi.
M
Merve K. ..
21 Haziran 2025 15:05
Ilık suyla yıkayın ve temiz bir bezle kurtulayım her sabah yüzünü yıkayın kızarıklık ve akıntı olursa enfeksiyon riskine karşı hekime başvurun
F
Fatma S. ..
21 Haziran 2025 15:34
Kanal tıkanıklığı vardır. Parmağınızı göz pınarının oraya bastırın aşağı doğru çekin bastırarak göz doktoru böyle tarif etti. 1 yaşa kadar normal. Hergün 10 ar kere 4 kez yapın. 1 yaşında geçmezse doktora gidin.
M
Melike A. ..
21 Haziran 2025 19:13
Benim oğlumda 5aylık geçenlerde kendisi çizmiş biraz şişip kızardı doktora götürdüm biraz iltihaplanma var ama çapaklanırsa krem veririm anca dedi demlenmiş ılık çayın suyuyla sil günlük pamukla dedi hergün yaptım ve bir kaç güne geçmişti
B
Burcu Ü. ..
21 Haziran 2025 20:55
Deneyeceğim teşekkür ederim 🙏🏻
G
Gökçen Ö. Y. ..
24 Haziran 2025 18:39
Pamugu kaynamış ilitilmis suyla ıslatıp temizleyin daha sonra da masaj yapin. İnternete yazın nasil masaj oluyor bakin. Uzun sürerse damla veriyor doktor. O da geçiriyor. 1 yasa kadar kanal tikanikligi geciyor dedi doktor bize. Geçmezse operasyon ile açacağız demisti
B
Burcu Ü. ..
25 Haziran 2025 12:19
Teşekkür ederim 🙏🏻
S
Sude A. ..
26 Haziran 2025 11:43
merhaba bebeğim 4 aylık aynı sorunu yaşadım doktor antibiyotik damla verdi geçmedi masaj dediler yine geçmedi çay demi ile günlerce sildim yine geçmedi deniz olan bir yere gittik ve sanıyorum nemden dolayı göz kanalı açıldı
M
Merve G. Ü.
27 Haziran 2025 04:50
Bebeğimde benzer sorunu yaşadım , göz pınarlarına masaj tavsiye etmişti , bir de bir göz damlası kullanmıştık. Doktorunuz ile yine iletişime geçmeye çalışın derim
A
Ayşe K.
3 Temmuz 2025 18:13
Pamuğu kaynamış ılıtılmış su ile ıslatın ve nazikçe silin. Göz pınarından bastırıp aşağı doğru çekerek 10’ar defa günde 3-4 kez masaj yapın. Gerekirse antibiyotik damlalar var onlardan kullanın. 1 yaşa kadar geçiyor. Geçmezse kısa bir işlem ile açıyorlar. Fakat antibiyotik damla kullandınız geçti diye masaj yapmayı bırakmayın. Çünkü tekrar ediyor. Bir de lütfen internette gördüğünüz bebeğin gözüne şunu sürün damlatın vs şeyleri bebeğinize uygulamayın. Sadece kaynamış ılıtılmış su. Geçmiş olsun
Ş
Şule Y.
3 Temmuz 2025 21:56
Ek olarak her göz için ayrı pamuk kullanın ve temizleme yaparken pamuğu ileri geri hareketle değil tek yönde sürün böylelikle mikrobu yaymamış olursunuz benim bebeğimde de yenidoğan döneminde olmuştu ılık su ve masaj ile hallettik