Bebeğimin Gelişimi İyi Mi??? Kafam Çok Karışık
249 görüntüleme
Ş
Şüheda A.
23 Haziran 2025 08:40
7.5 aylık erkek bebeğim var. 3 aylıkken dönmeye başladı ama desteksiz oturmaya iki gün önce başladı. Bir yere tutunup kalkma, emekleme vs yok. Çevremdekiler 5 aylıkken oturması gerekiyordu, şimdi kendi ayağa kalkmadı gerekiyordu. Tutunarak sıralaması gerekiyordu diyorlar. Tüm bu yapamadıkları bebeğimin geriden geldiğini mi gösteriyor? Mesela okumayı yeni bir dil öğrenmeyi erken yapamayacak mı? Bunlar bağlantılı şeyler mi? Bu konuya kafam çok takılıyor. Yanıtlayacaklara teşekkürler. Doktor bey yazarsa çok memnun olacağım, teşekkürler
A
Aslıhan S.
23 Haziran 2025 08:48
Tutunup kalkmaya emeklemeye 10.aydan sonra başlayıp 14.ayda yürümeye başladı oğlum.9.ayda yürümeye başlayan bebeği de gördüm ama kafanıza takmanıza gerek yok her bebeğin gelişimi farklıdır.
C
Ceyda Y. ..
23 Haziran 2025 09:05
Anne olarak gerçekten çok düşünüyoruz bazen hemen konuşsun hemen yürüsün gibi ama bazen bunların hepsi sadece çocuğun kendi isteğine bağlı oluyor tabi ki doktor değilim ama bence akışına bırakıp çevreyi dinlememek çok iyi geliyor insana ve özellikle abartı instamom annelerini dinlememek harika hissettiyor😊
A
Aslıhan S.
23 Haziran 2025 09:17
Önemli olan bebeğiniz adına tepki veriyor mu sizinle göz kontağı kuruyor mu iletişim kurmaya çalışıyor mu bunları kendiniz gözlemleyerek her şeyin yolunda olduğunu düşünebilirsiniz.Fiziksel gelişimi ile bilişsel gelişimi birbirinden farklıdır.Bir bebeğin diğerinden sonra emeklemesi,yürümesi her şeyi zor öğreneceği anlamına gelmez.Ben geç yürüdü geç emekledi ifadelerini kullanmıyorum kime göre ne göre geç :) her bebek aynı ayda yürüyecek diye bir kural yok ki bebekler planlanmış birer robot değiller.Bende bir eğitimci olarak yanıt veriyorum size çevrenize kulak asmayın bebeğinizle geçirdiğiniz vaktin tadını çıkarın :)
B
Büşra T.
29 Haziran 2025 07:37
9 aya kadar destekli oturabilmesi 18 aya kadar yürümesi gerek hepsinin bir zaman aralığı var ve 1 hafta da bile büyük gelişmeler gösteriyorlar endişe etmeyin derim benim kızım 9,5 aylık yeni yeni tutunarak kalkıyor