Bebeğimin Annemi Benden Daha Çok Sevdiğini Düşünüyorum

70 görüntüleme
Y

Yağmur Y.

7 Mart 2026 23:22
Çalışan ve çalışmak zorunda olan bir anneyim , bebeğim doğduğundan itibaren 12 aykesintisiz bebeğime ben baktım annem evi yakın olması sebebiyle hemen hemen gün aşırı bizdeydi ama hep bebeği annem oyalarken evin işleri yemek vs yapmaya devam ettim. Yaklaşık altı aydır sadece haftanın üç günü çalışıyorum o da 3-4 saatte işlerimi halledip koşa koşa bebeğime dönüyorum. Ama döndüğümde veya ben evden ayrılırken bebeğimin doğru düzgün bir tepkisi yok ve bu durum beni çok üzüyor .Pedagoğa danıştım güvenli bağlanmayla ilgili testler yapıldı ama bağımızda bir sorun olmadığını söyledi .Ama annem yokken evde beni sevdiğini hissediyorum oynuyoruz gülüyoruz sarılıyoruz oğlumun her bakımını üstlenen ben olduğum halde böyle olması beni çok üzüyor Sizce nerde yanlış yapıyorum?
D

Dilek S.

7 Mart 2026 23:32
Hiç böyle düşünmeyin bende annemden destek alarak büyüttüm.Zaman zaman aynı düşüncelere bende kapıldım.Ama annenin yeri inanın bebeklerde çok farklı onlar bizi kokumuzdan tanıyor.Evden ayrılırken ve geldiğinizde tepkisinin olmaması kendisini güvende hissettiği için.Annem gidiyor ama geri gelecek anneannemle güvendeyim bilincinde olduğu için.Hastalandığında veya canı acıdığında sadece sizi ister.Sizde sakinleşir.Kendinizi asla böyle yıpratmayın.Bebekler kaygılı bir bakışı bile çok iyi analiz ederler.Bu günlerinizin tadını çıkarın.Çok çabuk büyüyorlar🥰
Afranur K.

Afranur K.

7 Mart 2026 23:43
Bence bu tamamen anneanne olduğu için, genetik benzerlik en çok anneanne ile olurmuş torunu ile.

Mesela bebeğimin tüm bakımlarını ben yapıyorum, işe başlamadım. Annem de çalışan bir insan haftata 2-3 kez akşamları görüyor sadece. Ama annemi görür görmez tüm aurası değişir, gülücükler atmaya başlar, hırçınsa hırçınlığı gider, ağlıyorsa susar. Onun o aurasının değiştiğini eşim bile hissediyor, hiç kimseye böyle davranmıyor diye, hatta eşime bile 😂 o da kıskanıyor doğal olarak ama hem bir kadın oluşu hem de sevgisini hissettirmesi bebeğimde bir cevap oluşturuyor doğa olarak.

Buna hiç üzülmeyin bundan dolayı bebeğiniz hissettiği yakınlıktan dolayı böyle. Aksine onu seven bir anneannesi olduğu için çok şanslı siz de öylesiniz bebeğiniz karşılıksız seviliyor 💕 bu sevgi onu iyi bir insan yapacaktır ben eminim.
A

Aylin K.

8 Mart 2026 00:22
Birde söyle düşünün annenizde durmasaydı ağlasaydı arkanızdan ve siz onu o şekilde bırakıp gitmek zorunda olsaydınız. Maalesef çalışmak ayrı kalmak bunlar da hayatın bir sürecinde var. Nenelerde dedelerde bebekler biraz daha konfor alanında oluyorlar biz anneler daha kontrolcü daha hassas olabiliyor mesela tv televizyon hassasiyetim var yanında bir kere açmam geçen gün çocuğum dedesiyle Esra Erol izliyordu yada cıkolata vermıyorum ama onlar veriyor gibi gibi 😂

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir