Bebegımı Sakınma Dogru mu

67 görüntüleme
H

Hazal

26 Aralık 2025 19:07
Bızım 33 haftalık doğan 23 gun kuvözde kalan sonrasında eve taburcu olduktan kısa süre sonra rsv vırusu olup vefat eden bır oğlumuz var. Kızım 12ay 7 günlük, 37 haftada dogdu kuvöz enfeksıyon gecmısı vs yok. 1 yaşına kdr özel devlet butun aşılarını yaptırdık, 12 ayda yapılan zaturre aşısını 20 li olarak yaptırdık ve beyfortus 1 doz( tercıhımız üzere yapıldı ılk cocugumuzdan kalan korku oldugu ıcın) 2 doz grıp asısı yaptırdık. kızımda herhangi bı sağlık problemı olmamasına rağmen aılemızle görüşmeye bıle korkuyoruz hasta olur yıne aynı seylerı yaşarız dıye, sızce hata mı yapıyoruz bu kadar fazla korumakla. Kızım çok ınsan sevıyor ama ınsanlardan uzak tutuyoruz evde tek başına akşama kdr zaman geçiriyor, günlük hava almaya çıkarıyoruz ama yeterlı gelmıyor çocukları çok sevıyor oynamak ıstıyor yaz boyunca sureklı çocuklarla bırlıkteydı, ama sımdı okula gıttıklerı ıcın kızımla yan yana getırmemeye çalışıyorum hata mı yapıyorum?
Afranur K.

Afranur K.

26 Aralık 2025 19:47
Bence korkularınızda çok haklısınız, benim de kızım 1 ay yoğun bakımda kaldı enfeksiyondan dolayı ve inanılmaz tedirginlikler yaşadım. Eve çıktığında ortalama 1 ay kadar sizin gibi kendimize karantina uyguladık. Ancak daha sonra bu kadar izolasyonun hem çocuğun zihinsel sağlığı açısından hem de mikrobşyal sağlığı açısından avantajlı olmadığına karar verdik eşimle.

Daha sonra bir kaç aile seçtik kendimize, çocuklarının bakımlarını iyi yapan, sağlık hastalık konusuna önem veren çocuğumuz bu şekilde yavaş yavaş sosyalleşmeye başladı. Şimdi yine kontrollüyüz ama başlardaki kadar değiliz çünkü temas ettiği insan sayısını yavaş yavaş arttırdığımız için bakteriyel bulaşını da yavaş yavaş arttırmış olduk. Bu sayede hem bakteri ve mikroplara alıştı hem de sosyal bi çocuk olmaya başladı.

Ama burada kim ne yazarsa yazsın bence anne içgüdüsünün üstüne geçemez. Siz nasıl rahat edecekseniz öyle ilerleyin bence
H

Hazal

26 Aralık 2025 19:48
Çok teşekkür ederim zaten ilk altı ay çok uyguladım hijyen ama şu an kızın 12 aylık ve artık baş edilmiyor insan istiyor yanında kızımın psikolojisi için gelişimi için insan olması çok daha iyi ama sağlığı için çok endişe ediyorum

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir